CES 2012: Az Intel bejelentette új Medfield platformját

2012. január 12.
1.5961
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Hosszas várakozás után az Intel az idei Consumer Electronic Show-n bejelentette az okostelefonokhoz tervezett Medfield platformját.

A cég ugyan már korábban is megpróbálta meghódítani a mobilszegmenst a Moorestown megoldásával, ám az ARM alapú megoldásokkal fogyasztás tekintetében nem tudta felvenni a versenyt. Az új, Penwell névre keresztelt SoC (System-on-a-Chip) 32 nanométeres alapokra építkezik, belseje pedig egy 1,6 GHz-es Atom Z2460-as feldolgozómagot rejt.

Az alkalmazott Saltwall processzor 512 kB-os másodszintű gyorsítótárral rendelkezik, és már támogatja az Intel Hyper-Threading technológiáját is. A Penwell IGP-jét az Imagination Technologies PowerVR SGX 540-es grafikus processzora alkotja, aminek a teljesítményét 400 MHz-re hangolták be a mérnökök. Az Intel adatai szerint terhelés mellett az 1,6 GHz-es chip kevesebb mint 800 mW-os fogyasztással rendelkezik, míg ez az érték 1,3 GHz-nél 500 mW-ra, 600 MHz esetén pedig 175 mW-ra zuhanhat. Az órajel egészen 100 MHz-ig csökkenhet, amikor is a fogyasztási érték mindössze 50 mW-ra esik.

A Motorola és a Lenovo már hivatalosan is bejelentette, hogy az Intel új Medfield megoldását hasznosítani fogják. A Motorola okostelefonja várhatóan 2012 második felének végén fog megérkezni, míg a Lenovo Inteles, K800-as jelzésű készülékének megjelenése az év közepe táján esedékes.


CES 2012: Az Intel bejelentette új Medfield platformját - 2. kép

4 hozzászólás

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 7 napja

jó az azért

válasz erre

marco

13 éve, 3 hónapja és 7 napja

Vendég írta:
Lenovo Intel mobil.mosolygó smiley Kemény lesz!mosolygó smiley
Lenne. Ha nem a béta szintű droid futna rajta...röhögő smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 7 napja

Lenovo Intel mobil.mosolygó smiley Kemény lesz!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 7 napja

Végre. Már régóta szenvednek ezzel a vonallal.

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
CES 2012
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja