CES 2012: Az Imagination Technologies bejelentette új PowerVR GPU-it

2012. január 13.
1.8901
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Consumer Electronic Show 2012 alkalmával a mobil grafikus chipjeiről ismert Imagination Technologies bejelentette legújabb, hatodik generációs GPU architektúráját, ami a Rouge névre lett keresztelve.

Az frissen beharangozott 6-os sorozatú grafikus processzorok jelenleg két tagot foglalnak magukban, mégpedig a PowerVR G6200-at és a PowerVR G6400-at. Az újdonságok sebességéről a gyártó pontos információt sajnos nem közölt, mindössze annyit említett, hogy az új architektúra a "nyers teljesítményt" figyelembe véve hozzávetőlegesen hússzorosan múlja felül a jelenlegi mobil GPU-kat, emellett a legjobb GFLOPS/mm2 és GFLOPS/mW arányokkal dicsekedhetnek.

A jelenleg megnevezett két modell egyetlen dolog kivételével azonos paraméterekkel rendelkezik, az egyedüli különbség pedig, hogy a PowerVR G6200 két darab, míg a G6400-as jelzést viselő társa immár négy darab "feldolgozó fürttel" van tervezve.

Az illetékesek kiemelték, hogy az új 6-os sorozatú PowerVR grafikus chipek az olyan friss API-kat is támogatnak mint az OpenCL 1.X, az OpenGL ES, OpenGL 3.X, OpenGL 4.X és DirectX 10, de ez a felsorolás a jövőben érkező csúcsmodellek esetében tovább fog gazdagodni a DirectX 11.1-el is.

A jelenleg piacon lévő PowerVR chipek olyan készülékekben kamatoztatják képességeiket mint például az Apple iPhone 4, 4S, iPad 2, vagy akár a különféle Intel Atom processzorok. A hivatalos közlemény szerint az újonnan bejelentett architektúrát az ST-Ericsson, a Texas Instruments, a Renesas Electronics és a MediaTek már licencelte.
1 hozzászólás

Matteo_GS

13 éve, 4 hónapja

robbanás szintű fejlődésnek lehetünk tanúi a mobil eszközökbe szánt platformok terén...

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
CES 2012
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja