CES 2012: A Shuttle bemutatta új XH61-es mini PC-jét

2012. január 12.
1.5871
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Természetesen a kisméretű PC-kre specializálódott Shuttle Computer is képviselteti magát az idei Consumer Electronic Show-n, ahol is megragadta az alkalmat, és bemutatta legújabb apróságát, név szerint a Shuttle XH61-et.
Advertisement

A frissen beharangozott újdonság lényegében egy barebone rendszer, vagyis a számítógépet a gyártó rendszermemória, háttértároló, processzor és operációs rendszer nélkül szállítja, így ezek beszerzése és telepítése a felhasználó feladata marad. Ahogy azt már a típusjelzése is sejteti, a PC egy az Intel H61 Express chipkészletével szerelt Mini-ITX-es alaplap köré épül, így a támogatott CPU-k listáján az LGA1155 tokozású Core i3-as, Core i5-ös és Core i7-es modellek szerepelnek.

A konfiguráció helyigényére nem lehet panasz, ugyanis mindössze 242 X 200 X 73 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, vagyis alig 3,5 literes térfogattal rendelkezik. A rendszermemóriát két darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni, amik maximálisan 16 GB 1333 MHz-es RAM-ot képesek kezelni, a képi megjelenítésért pedig a központi feldolgozókba integrált Intel HD Graphics 2000-es/3000-es chip felelnek.

A számítógépház egy darab 2,5 inches hagyományos merevlemez vagy szilárdtest-meghajtó (SSD) beépítését teszi lehetővé, míg optikai meghajtók közül a 12,7 milliméter magasságú slim modellek közül lehet egyet telepíteni. A felszereltségek listájáról természetesen nem hiányzik az integrált 7.1-es HD audiorendszer, illetve a Gigabit Ethernet kontroller sem.

A Shuttle XH61 hátsó részén egy PS/2 billentyűzet és egy egér konnektor, egy hagyományos D-Sub VGA és egy HDMI 1.4 kimenet, négy darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az említett hangkártya csatlakozói találhatóak, míg a frontrészen két darab USB 2.0, illetve egy fejhallgató és egy mikrofon port lett kialakítva.

Az új Shuttle XH61 várható megjelenési idejéről a gyártó egyelőre nem közölt információt, annyit mindenesetre elárult, hogy az árcéduláján 146 euró körüli összeg fog szerepelni.


CES 2012: A Shuttle bemutatta új XH61-es mini PC-jét - 2. kép

Advertisement
2 hozzászólás

Vendég

10 éve, 2 hónapja és 22 napja

mint egy x360

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 2 hónapja és 22 napja

[Tiltott felhasználó!]

Advertisement
Minden hír, videó és cikk
CES 2012
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profilja