CES 2012: A Panasonic bemutatta ToughPad A1-es tabletjét

2012. január 13.
1.8241
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Consumer Electronic Show alkalmával a Panasonic hivatalosan is bemutatta a Panasonic ToughPad A1 (FZ-A1) típusjelzéssel ellátott táblagépét.

A frissen reflektorfénybe állított újdonságot kifejezetten a mostoha körülmények között való használatra tervezték, így nem meglepő, hogy megfelel még a szigorú MIL-STD-810G szabványnak is, aminek köszönhetően a konfiguráció minden gond nélkül átvészeli a kisebb-nagyobb zuhanásokat, de a por, a víz, a fagy, és a külső fizikai behatások sem jelentenek számára problémát.

A tablet hordozhatóságára nem lehet panasz, ugyanis a strapabíró kialakítása ellenére is mindössze 266,7 X 213 X 17,7 milliméteres méretekkel rendelkezik, ami mellé 952 grammos tömeg párosul. A konfiguráció egy 10,1 inches, több érintés kezelésére alkalmas kijelző köré épül, amit az 1024 X 768-as natív felbontás jellemez. A képernyő körül egy webkamera, egy mikrofon, és egy sztereó hangszórópár kapott helyet.

A borítás alatt a Marvell dupla magos, 1,2 GHz-re hangolt központi feldolgozója teljesít szolgálatot, ami mellé a tervezők egy 1 GB RAM-mal feltöltött LP-DDR2 memóriarendszert társítottak. Az adatok tárolásáról egy 16 GB-os NAND Flash meghajtó gondoskodik, de ez a tárolókapacitás microSDHC kártya segítségével további 32 GB-tal tovább bővíthető.

A hálózati eszközök kínálatában egy 802.11a/b/g/n szabványokat ismerő WiFi modul (hotspot funkcióval), egy Bluetooth 2.1 + EDR adapter, és egy GPS szerepel, de a lista igény esetén tovább bővülhet egy 3G-s vagy egy 4G-s egységgel is. A külső részen található egy Secure Digital kártyaolvasó, egy dokkoló interfész, egy mini HDMI kimenet, valamint egy mini USB 2.0 csatlakozó.

A táblagépet a Google népszerű Android operációs rendszerének 3.2-es változatával, valamint egy Lithium-Ion akkumulátorral szállítja a cég, ami a hivatalos adatok szerint tíz óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az új Panasonic ToughPad A1 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó nem közölt információt.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

9 éve, 9 hónapja és 23 napja

[Tiltott felhasználó!]

Minden hír, videó és cikk
CES 2012
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Akitelin profiljaGargameth profiljaWickedSick profiljakylx profiljasoami profiljamarco profilja