CES 2011: Bemutatkozik a Microsoft Touch Mouse

2011. január 07.
2.5741
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Las Vegasban megrendezésre kerülő, jelenleg is zajló 2011-es CES kiállításon (Consumer Electronics Show) természetesen a Microsoft is képviseltette magát, és ezúttal a Touch Mouse névre keresztelt legújabb hardvertermékét állította reflektorfénybe.

A Microsoft Research és az Applied Sciences Group közös projektjének, a Mouse 2.0-nak eredményeként megszületett új multi-touch eszköz ideális kiegészítője a Microsoft Windows 7 operációs rendszernek.

"A Touch Mouse újszerű formája révén praktikusabbá teszi az egér és ezáltal a Windows 7 használatát, hiszen segítségével természetesebbek lesznek a felhasználók mozdulatai" - mondta el Mark Relph a Windows Developer és Ecosystem Team vezetője. "A hardverfejlesztő csapat mérnökeivel való együttműködésnek köszönhetően sikerült megalkotnunk egy olyan eszközt, amellyel a Windows 7 használata az eddigieknél könnyebb, egyszerűbb és jóval szórakoztatóbb lesz. Néhány perc használat után bárki megértheti, hogy miért."

A Touch Mouse használatával végrehajthatunk bármely eddig megszokott feladatot, de ezen felül egy, kettő vagy akár három ujjunkkal olyan új mozdulatsorokat is létrehozhatunk, amelyek segítségével könnyebben elvégezhetjük a számunkra legfontosabb feladatokat.

Egy ujjal: lépdelhetünk, pásztázhatunk egyes dokumentumok vagy oldalak között. Hüvelykujjunk használatával pedig előre vagy hátra navigálhatunk a webböngészők ablakai között.
Két ujjal: kedvünk szerint rendezhetjük már nyitva lévő ablakainkat: nagyítva, kicsinyítve, igényeink szerint elrendezve azokat.
Három ujjal: navigálhatunk az egész asztalon, előhozhatjuk az instant viewert (futó alkalmazások mininézete) vagy azonnal letakaríthatjuk az asztalt a futó alkalmazások tálcára helyezésével.

A Touch Mouse a Mouse 2.0 projekt részeként jöhetett létre, amely során arra kerestek választ a mérnökök, hogy miképpen lehet kombinálni egy egér átlagos képességeit a multi-touch technológiával, és így öt különféle prototípust alkottak meg. A Mouse 2.0 projekt keretében megszületett első modellek különféle formában és eltérő multi-touch elképzelésekkel láttak napvilágot, de végül a "Cap-Mouse" kódnevet viselő Touch Mouse lett az az eszköz, amellyel a vásárlók majd találkozhatnak az üzletek polcain.

"Amikor nekiláttunk, hogy kifejlesszünk egy Windows 7 kompatibilis multi-touch beviteli eszközt számos formát és technikai lehetőséget megvizsgáltunk, de végül ezt a megoldást találtuk a legideálisabbnak" - mondta Hrvoje Benko a Microsoft Research Group kutatója. "A Touch Mouse a mi első termékünk a PC-s multi-touch beviteli eszközök kategóriájában, de ez csak a kezdet, hiszen a jövőben további fantasztikus fejlesztésekkel fogunk jelentkezni."

A Touch Mouse a fejlett BlueTrack technológiának köszönhetően szinte bármilyen felületen kiválóan működik. A készülék nanovevője olyan kis méretű, hogy soha nem kell kivenni a számítógép USB csatlakozójából. A Touch Mouse 2011 júniusától lesz megvásárolható, előreláthatólag 20.000 forintos ajánlott fogyasztói áron. A termékre 3 éves korlátozott garancia vonatkozik.


CES 2011: Bemutatkozik a Microsoft Touch Mouse - 2. kép



CES 2011: Bemutatkozik a Microsoft Touch Mouse - 3. kép



CES 2011: Bemutatkozik a Microsoft Touch Mouse - 4. kép

2 hozzászólás

Vendég

14 éve, 4 hónapja és 13 napja

nafene végre elérték, hogy normálisan nézzen ki egy termékükröhögő smiley

válasz erre

Vendég

14 éve, 4 hónapja és 13 napja

Ez k*rva jóóó!

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
CES 2011
legutóbbi hozzászólások
 
Xelosz profiljamarco profiljaBotyi profiljaKisember001 profilja