CES 2011: Atom platformra épülő táblagép a Gigabyte-tól

2011. január 09.
2.3711
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Consumer Electronic Show 2011 alkalmával a Gigabyte Technology egy új fejlesztésű tábla PC-jét állította reflektorfénybe.

A szóban forgó újdonság Gigabyte S1080 típusjelzéssel fog megérkezni a boltok polcaira, és érdekessége, hogy az egyre népszerűbb ARM alapokra építkező, Android-ot futtató megoldásokkal ellentétben a gyártó az Intel Atom platformjával tervezte, a háttértárolóján pedig a Microsoft Windows 7 operációs rendszere kapott helyet.

A gép pontos méretéről egyelőre nincs információ, annyit mindenesetre már tudni, hogy a tömege alig 900 gramm. A rendszer egy 10,1 inches kapacitív érintőkijelző köré épül, ami az 1024 X 600-as (WSVGA) natív felbontással rendelkezik. A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a ma már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera 1,3M pixeles változata, a hangszóró, valamint a mikrofon sem. A Gigabyte S1080 a fent említett Intel központi feldolgozójának dupla magos, 1,50 GHz-re hangolt Atom N550-es változatával van felvértezve, viszont a DDR3-as rendszermemória mennyiségéről a gyártó nem tett említést.

A képi megjelenítésért a processzorba integrált Intel Graphics Media Accelerator 3150-es chip felel, az adatok tárolásáról pedig egy 320 GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik, amire a Microsoft Windows 7 operációs rendszer ismeretlen változata lett telepítve. A különféle hálózatokhoz való kapcsolódást egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modul, és egy Bluetooth 3.0 adapter garantálja, a külső részen kialakított portok választékában pedig megtalálható a hagyományos D-Sub VGA kimenet, a legújabb generációs USB 3.0, valamint az integrált audiorendszer fejhallgató és mikrofon csatlakozója. Az új Gigabyte S1080 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.
3 hozzászólás

Aj Styles

14 éve, 4 hónapja és 11 napja

az igaz, de mindig jönnek rájuk az egyre jobb dolgokmosolygó smiley

válasz erre

lacyboy

14 éve, 4 hónapja és 11 napja

Minden gyártó orba szájba adja ki a táblagépeket ,de még midngi az Ipad a 4ever

válasz erre

Aj Styles

14 éve, 4 hónapja és 11 napja

na ez egy nagyon jó dologmosolygó smiley

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
CES 2011
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja