CES 2011: A Zotac bemutatta új H67-ITX WiFi alaplapját

2011. január 08.
2.4631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A CES 2011-en az nVidia kizárólagos grafikus vezérlő partnereként ismert Zotac International egy új fejlesztésű alaplapjáról rántotta le a leplet.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság Zotac H67-ITX WiFi típusjelzéssel fog felbukkanni az üzletek kínálatában, és ahogy azt már az elnevezése is sugallja, a különlegessége, hogy már az Intel H67 Express chipkészlettel van szerelve, vagyis az Intel legújabb, LGA1155 tokozású Sandy Bridge központi feldolgozóinak fogadására van felkészítve.

Az alaplap Mini-ITX formátummal lett tervezve, vagyis mindössze 170 X 170 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, így kiválóan alkalmas lehet HTPC (Home Theater PC) kiépítésére is. A képi megjelenítést rá lehet bízni az integrált Intel HD Graphics 2000/3000 chipekre is, így a kijelző a hátlapi panel DVI, HDMI vagy DisplayPort kimenetére köthető, viszont ha a felhasználó nagyobb teljesítményű videokártyát szeretne használni, akkor a Zotac H67-ITX WiFi fel van vértezve még egy 16X-os PCI Express foglalattal is. A rendszermemóriát két darab DDR3-1333-as aljzatba lehet telepíteni, a különféle meghajtóknak pedig két darab SATA 3.0, és négy darab SATA II (RAID 0, 1, 0+1, 5 támogatással) port kínál csatlakozási lehetőséget.

Az alaplap felszereltségéből természetesen nem hiányzik a már jól megszokott Gigabit Ethernet vezérlő, a 802.11n szabványú WiFi modul, és a 7.1-es HD audiorendszer sem. A hátlapi I/O panelen található egy kombinált PS/2 billentyűzet/egér port, egy HDMI, egy DVI és egy DisplayPort kimenet, négy darab USB 2.0, két darab legújabb generációs USB 3.0, egy eSATA II, egy RJ-45 LAN, egy optikai SPDIF, valamint az előbb említett hangkártya csatlakozói. Az új Zotac H67-ITX WiFi várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.


CES 2011: A Zotac bemutatta új H67-ITX WiFi alaplapját - 2. kép

1 hozzászólás

Aj Styles

14 éve, 5 hónapja és 4 napja

öcsém ennyi dolgot kitalálni, mérnem csinálnak egy bombajó wifit és készröhögő smiley

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
CES 2011
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja