Céget alapít a Mozilla

2005. augusztus 04.
1.7191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A népszerű Firefox böngésző mögött álló Mozilla Alapítvány bejelentette, hogy céget alapított "Mozilla Corporation" néven, a szoftverrel kapcsolatos extraszolgáltatások és terméktámogatás pénzért történő biztosítása céljából.

Az új cég vezetője Mitchell Baker, az alapítvány irányítója lett. Baker elmondta, hogy habár a Mozilla Corp. egy szabályosan bejegyzett, profittermelő üzleti vállalkozás, célja mégsem a részvényesek vagyonának gyarapítása, hanem főként a Firefox projekttel kapcsolatos munka előmozdítása.

A cégnek kezdetben körülbelül 40, a Mozilla Alapítványtól átlépő alkalmazottja lesz, akik a böngészőprogramhoz kínálnak majd pénzért különféle extrákat, illetve terméktámogatást. Baker szerint erre szükség is van, mivel a Firefox felhasználói tábora már 10% körül van világszerte, és a termék egy értékes eszközzé vált a társaság kezében. A vállalkozás jövőbeli tevékenységével kapcsolatban további konkrétumok egyelőre nem láttak napvilágot.

Baker hangsúlyozta, hogy a vállalat alapítása nem befolyásolja a nonprofit Mozilla Alapítvány tevékenységét, ezen belül pedig magát a Firefox projektet. Kérdés azonban, hogy miként reagálnak erre a programban részt vevő független szakemberek, akik többsége éppen a Mozilla deklaráltan egy nyitott internetért küzdő, illetve nonprofit mivolta miatt vállalta a közreműködést. A Mozilla Corp. egyébként nem kíván tőzsdére menni a közeljövőben.

Kapcsolódó linkek:
Mozilla.org
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljaRonalddo profiljagery1113 profiljaGargameth profiljarDAVE profiljaMitüzenarádió profiljaDav2377 profiljaBvektor profilja