CeBIT 2013: Két új LGA1150-es alaplappal bővült az ASRock kínálata

2013. március 07.
2.1141
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az idei CeBIT rendezvényen természetesen az ASRock csapata is képviselteti magát, ahol is megragadták az alkalmat, és első körben két friss fejlesztésű alaplapjukat állították reflektorfénybe.

A szóban forgó újdonságok a boltok polcaira ASRock B85M és ASRock Z87 Extreme6 típusjelzéssel fognak megérkezni, közös jellemzőjük pedig, hogy már egy LGA1150-es CPU foglalattal gördültek le a gyártósorról, vagyis az Intel negyedik generációs Core központi feldolgozóinak fogadására vannak kihegyezve.

A szerényebb felszereltségű ASRock B85M microATX formátummal lett megálmodva, nyomtatott áramkörén pedig egy PCI Express 3.0 x16, és egy előző generációs PCI Express 2.0 x16 slot kapott helyet, méghozzá két darab hagyományos PCI foglalat társaságában. A rendszermemóriának két darab DDR3-as aljzat kínál helyet, míg 6 Gb/s-os SATA 3.0 portból hat darab áll rendelkezésre. A felhozatalból persze nem hiányzik a nyolccsatornás HD audiorendszer és Gigabit Ethernet kontroller alkotta páros sem, míg a csatlakozók kínálatában többek között megtalálhatóak a DVI, a D-Sub VGA és a HDMI videokimenetek, illetve a nagy sebességű USB 3.0 konnektorok is.

Az ASRock Z87 Extreme6 már egy tízfázisú VRM-et társít a CPU-hoz, míg a videokártyák telepítéséhez három darab PCI Express 3.0 x16 foglalatot vonultat fel, a további bővítőkártyáknak pedig két darab hagyományos PCI, valamint egy 1X-es PCI Express sín áll rendelkezésre. A DDR3-as memóriamodulokat itt már négy darab aljzat fogadja, ráadásul a SATA 3.0 konnektorok száma is nyolcra emelkedett. A Gigabites hálózati kártya és a HD audiorendszer ez esetben is jelen van, és természetesen a társánál felsorolt DVI, HDMI, D-Sub VGA, valamint USB 3.0 csatlakozási lehetőségekről sem kell lemondanunk.

Az új ASRock B85M és ASRock Z87 Extreme6 várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre nem érkezett információ.

ASRock Z87 Extreme6

ASRock Z87 Extreme6


3 hozzászólás

Xelosz

12 éve, 7 napja

Vendég írta:
Még van PC???röhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley
Van és lesz is és konzolod se lenne pc nélkül meg telód se szal ilyen rasszista sértő és és csúnya kommentet többet ne írjál te rossz kis gyerek

válasz erre

fabre

12 éve, 7 napja

Vendég írta:
Még van PC???röhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley
Nokedli.röhögő smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 7 napja

Még van PC???röhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
CeBIT 2013
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profiljaManiac profilja