CeBIT 2010: Új multimédiás laptop az Asus kínálatában

2010. március 04.
2.6471
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Asus egy új fejlesztésű hordozható gépéről rántotta le a leplet a jelenleg is zajló CeBIT kiállításon, ami a gyártó elmondása szerint teljes körű multimédiás képességekkel büszkélkedhet, és maradéktalanul helyettesíthet egy asztali számítógépet is.

A frissen beharangozott újdonság Asus NX90 típusjelzéssel fog felbukkanni az üzletek kínálatában. A laptopot nem a kimagasló mobilitásáért fogják kedvelni a leendő vásárlók, ugyanis a gép 526 X 280 X 30-43,8 milliméteres méretekkel rendelkezik, ami mellé 4,8 kilogrammos súly párosul.

A notebook egy 18,4 inches, LED háttérvilágítású szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami az 1920 X 1080-as teljes HD felbontást képes kezelni. Az Asus NX90 az Intel HM55 chipkészlet köré épül, és a gyártó az Intel legújabb Core i5 és Core i7 központi feldolgozóinak különböző változatait kínálja hozzá. A DDR3-as memóriarendszer maximális kiépítésben 12GB 1066MHz-es RAM-al van feltöltve, a videorendszert pedig az 1GB VRAM-al szerelt nVidia GeForce GT 335M grafikus gyorsító alkotja.

Az adatok tárolásáról két darab 640GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik, de a konfigurációból természetesen nem hiányzik a DVD Super Multi /Blu-ray optikai meghajtó sem. A már megszokott portokon kívül a laptop el van még látva a legújabb generációs USB 3.0 csatlakozóval is, így a nagyobb teljesítményű külső meghajtókat is a lehető legnagyobb sebességgel képes kezelni a rendszer. A működéshez szükséges energiát egy hatcellás akkumulátor szolgáltatja, de az üzemidejéről egyelőre még nincs adat. Az új Asus NX90 várhatóan az év közepén fog megjelenni a boltok polcain, az áráról viszont a gyártó nem közölt információt.
1 hozzászólás

Kitta

15 éve, 3 hónapja és 14 napja

Jajj, ezt szeretném szülinapomra! (késhet az ajándék... megjelenésig) mosolygó smiley

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
CeBIT 2010
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja