CeBIT 2010: Két új AMD 890GX-es alaplap az ASRock-tól

2010. március 04.
2.6851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Amint az Advanced Micro Devices bemutatta legfrissebb 890GX chipkészletét, a nagyobb gyártók szinte azonnal reagáltak és elkezdték bemutatni az újdonságra épülő termékeiket.

A sorból természetesen az ASRock sem akart kilógni, így a CeBIT-en két új fejlesztésű alaplapját állította ki, amik már az előbb említett chipkészlettel vannak építve. A frissen bemutatott alaplapok ASRock 890GX Extreme 3 és ASRock 890GMH/USB3 típusjelzéssel fognak felbukkanni az üzletek kínálatában.

Az ASRock 890GX Extreme 3 ATX kialakítással lett tervezve, a videokártyák részére pedig három darab 16X-os PCI Express foglalattal van felvértezve, így kialakítható akár az ATI CrossFireX vagy a Hybrid CrossFireX grafikus konfiguráció is. A további bővítőkártyáknak egy 1X-es PCI Express és három darab hagyományos PCI slot áll rendelkezésre, a különféle meghajtóknak pedig hat darab SATA 3.0 és egy eSATA 3.0 port kínál csatlakozási lehetőséget.

Az ASRock 890GMH/USB3 jelöléssel ellátott alaplap microATX formátummal készült, a gyorsítókártyáknak pedig egy 16X-os PCI Express slot áll rendelkezésre, így kizárólag a Hybrid CrossFireX konfiguráció érhető el. A foglalatok kínálatában még szerepel egy 1X-es PCI Express és két darab hagyományos PCI aljzat. Az új SATA 3.0 portból öt darabbal van felvértezve az újdonság, amiket még egy eSATA 3.0 csatlakozó egészít ki.

Természetesen mindkét alaplap felszereltségében megtalálható a Gigabit Ethernet vezérlő, a 7.1-es HD audiorendszer, valamint a legújabb generációs USB 3.0 csatlakozók, de el vannak látva még az ASRock új UCC technológiájával is, aminek a segítségével a felhasználó könnyedén aktiválhatja az AMD processzorok gyárilag letiltott magját. Az újdonságok rendelkeznek az integrált ATI Radeon HD 4290-es grafikus chippel is, ami már teljes körű DirectX 10.1 támogatást kínál. Az ASRock 890GX Extreme 3 és ASRock 890GMH/USB3 az AM3 tokozású AMD Phenom II X4, X3 és X2 központi feldolgozókat képes fogadni (kivéve a 920-as és 940-es modelleket).

CeBIT 2010: Két új AMD 890GX-es alaplap az ASRock-tól - 2. kép

nincs még hozzászólás

 
Minden hír, videó és cikk
CeBIT 2010
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja