Capcom: Nem a kalózkodás miatt lesz drágább a PC-s Bionic Commando Rearmed

2008. augusztus 10.
2.1081
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
A tavalyi év végén közölte a Capcom a nagy nyilvánossággal a hírt, amely minden veterán játékos szívét megdobogtatta: felélesztik a 80-as évek végi sikercímüket, a Bionic Commandot.

Az eredeti játék hatalmas rajongótáborral rendelkezett, és a korszak egyik legjobb alkotásának tartották. Most, 20 évvel később, döbbentek rá erre a japán stúdió vezérei, és mivel láttak potenciált egy alaposan megújított, feltupírozott Bionic Commandoban, meg is bízták a GRIN csapatát a munkálatokkal.

A Capcom gondolt azokra az újszülöttekre is, akiknek nem volt szerencséjük az eredetihez. Úgy érzem, vagyunk egy páran ebben a halmazban. Elsősorban nekik szól a jövő héten megjelenő Bionic Commando Rearmed, amely szinte teljesen megegyezik az 1988-as változattal. A külalakra természetesen rágyúrtak, de a lényeg, az oldalnézetes, platform játékmenet változatlan maradt. Az alkotást csak letölthető formában teszik elérhetővé, kicsiny pénzmag ellenében. És a bonyodalmak itt kezdődtek.

Ugyanis míg a konzolokra (PS3, X360) méretezett verziót 9,99$-ért lehet beszerezni, addig a PC-vel rendelkezőknek 14,99$-t kell áldozniuk rá. A cég először nem kommentálta a döntést, de miután sokan sokfélét állítottak az okokról, kiállt a nyilvánosság elé Christian Svensson (az üzleti részleg alelnöke), és leszögezte, hogy "a kalózkodásnak semmi köze hozzá".

Említett úriember helyette különféle üzleti érdekekre, és a PC-s szektorból várható bevételekre hivatkozott, mint mozgatórugókra. Majd rámutatott arra is, hogy "a csak digitális formában beszerezhető PC-s játékok esetén a tipikus ár 19,99$". Utolsó indokként a magasabb terjesztési költségeket hozta fel, amelyek értelmében a "14,99$ a megfelelő ár a PC-s verzióért", és a játékosok "továbbra is azt várhatják, hogy a digitális terjesztésű alkotások PC-s árai továbbra is kissé magasabbak lesznek a konzolos megfelelőiknél".
Bionic Commandot.'>
nincs még hozzászólás

Bionic Commando
7.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
muki profiljaGargameth profiljaBotyi profilja