Capcom featuring Hollywood

2008. május 23.
1.8551
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Már szinte hagyománnyá vát az elmúlt esztendők alatt, hogy minden nagyobb konzolos alkotás kap egy filmadaptációt.

A kiadók a játék bevételein felül további zöldhasú kötegek besöprésének reményében állandó jelleggel egyezkednek a filmstúdiókkal. Ez persze vica-versa működik, egymás vérét szipolyozzák. A Capcom nem újonc ebben a témában, hiszen tőlük már két nagysikerű adaptáció is kivándorolt a vásznakra, vegyes érzelmeket keltve a gyanútlan nézőkben.

Első körben kaptunk egy oltári zakót a Street Fighter személyében, Jean-Claude Van Damme-mal és Raul Julia-val, majd később érkezett a túlélő horror kiválóság, a Resident Evil filmes feldolgozása is Milla Jovovich-csal és Michelle Rodriguez-zel a főszerpeben. Ez utóbbi egész korrektül szerepelt és kiérdemelt két további folytatást, immáron trilógiává bővítve a mozis feldolgozást.

A Capcom további brand-eket szeretne értékesíteni a filmes ipar számára. Ahogy ők vallják, azt kívánják tenni a játékaikkal, mint a Marvel a képregényeikkel, tehát Hollywood ostrom alatt áll, hamarosan csak játék és képregény feldolgozásokkal lesznek tele a filmszínházak. Azért ennyire még nem súlyos a helyzet, de ha visszatekintünk a múltba, elég szép számmal slisszoltak vászonra játékadaptációk, csendben, sunyiban.

Csak néhány a nagyobbak közül: Mortal Kombat, Street Fighter, Resident Evil, Silent Hill, Dead Or Alive, Doom, House Of The Dead, Hitman, Final Fantasy, Fatal Fury, Double Dragon, Alone In The Dark..., szóval szépen felsorakoztak és ez még csak egy része annak, ami volt és ami ránk vár. Jelenleg is több project fut, melyek mind valamely játékot kívánnak értékelhető formában vászonra vinni.

Hogy a Capcom-nál maradjunk, már egy ideje ők is szorgoskodnak a második Street Fighter movie-n, amelynek Chun-Li lesz az egyik központi szereplője. Sok múlhat a film sikerén, hiszen a japán játékóriás szertné megvetni a lábát a Hollywood-i mozis iparban, persze csak, mint szellemi tőke árus, nem mint filmgyáros. A produktumok leforgatását rendszerint profi stúdiókra bízzák.

A múlt heti, Cannes-i filmfesztiválon több ajánlatot is kaptak, melyeket most alaposan kielemeznek, majd meghozzák döntésüket, mesélte egy interjúban Haruhiro Tsujimoto. Reméli, hogy hamarosan konkrét bejelentésekkel, majd azok részleteivel szolgálhat, jelenleg nyakig ülnek az egyezkedésekben. Amennyiben minőségi és élvezhető alkotások születnek az esetleges megállapodásokból, akkor azokra mindenképp vevők vagyunk, de az első Street Fighter féle fiaskóból köszönjük, nem kérünk.

A harmadik Capcom féle mozis megvalósulás egyelőre a felfüggesztését tölti, mint tudjuk, az Onimusha is készült filmes babérokra törni, ám annak munkálatai jelenleg szünetelnek. Talán egy szép napon Samanosuke-t is viszont láthatjuk majd egy remek, Hollywood-i akcióban, de előbb egy új Street Fighter-t fogyasztanánk a nagy vödör popcorn mellé. Sok sikert a Capcom-nak.
2 hozzászólás

FutuRetrO

17 éve, 3 hónapja és 12 napja

A Street Fighter, mint különálló film, nem volt rossz, valóban. DVD gyűjteményem egyik ékes darabja, de nem tudok rá játékadaptációként tekinteni. Nagyon kevesen vagyunk azzal a véleménnyel róla, hogy jó film. Világszinten meg irdatlan bukta, anyagilag is, meg a kritikusok előtt is. Kár volt érte.

válasz erre

Vendég

17 éve, 3 hónapja és 12 napja

Nekem azért a Street Fighter tetszett. A Resident Evil viszont nagyon nem, egyszerűen hihetetlen, hogy 3 rész is lett. De komolyan, hihetetlen...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljaKisember001 profiljamarco profiljatotyak profiljaGargameth profilja