Capcom: 90%-kal csökkent a nyereség tavalyhoz képest

2010. július 31.
1.7221
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
A Capcom a világ egyik legnagyobb kiadója, számos remek és kevésbé remek termékkel árasztják el a piacot évről évre, amely megböködi, megrágja, rosszabb esetben visszaköpi, máskor azonban ízlelgetés nélkül behabzsolja az elébe helyezett falatokat.

A Capcom legutóbbi pénzügyi negyedévére inkább az előbbi volt jellemző, azaz a nagy várakozással kiadott játékok csak vegetáltak a boltokban, az örökké éhes kritikusokon kívül nem sokan voltak rájuk kíváncsiak. A japánok valószínűleg legszívesebbek letagadnák az eredményeiket, de mivel különféle dolgok miatt ezt nem tehetik meg, inkább égő pírral az arcukon nyilvánosságra hozták őket.

A kiadó 2011-es pénzügyi évének első negyedéről van szó, amely a 2010. április 1-je és június 30-a közötti időszakot öleli fel. A cég nettó bevétele a 3 hónap alatt 213 millió jen volt, ami nagyjából 2,4 millió amerikai dollárnak felel meg. Ez egy átlagember számára nem tűnik kevésnek, azonban a tavalyi pénzügyi év hasonló időszakában összeszedett 23,2 millió amerikai dollárhoz képest eléggé sovány, 90%-kal kevesebb. A Capcom az amerikai és európai piacok szűkülésével, a rossz eladásokkal és a növekvő fejlesztési költségekkel magyarázza az eredményeket, bár az, hogy megtalálták az okokat, aligha boldogítja őket.

Az időszak húzócímének szánt Lost Planet 2 "alaposan alulteljesítette a várakozásokat", a Monster Hunter Tri eladásai "lomha ütemben emelkedtek", míg a Ghost Trick: Phantom Detective - tekintve, hogy Észak-Amerikába csak télen érkezik - "küszködött". A mobilos részleggel azonban elégedett lehet a stúdió, ugyanis mind a Street Fighter IV, mind a Phoenix Wright: Ace Attorney "teljesítette a kitűzött célokat".

(A kép a Lost Planet 2-ből van kiragadva.)
1 hozzászólás

AngryKnight

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

hát nem is adod ki olyan JÓ játékokat nyelvnyújtó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Dav2377 profiljamarco profiljaManiac profilja