Capcom üzleti jelentés: több mint 3 millió fogyott a Monster Hunter X-ből

2016. január 29.
4.1171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Befutott a Capcom aktuális, avagy a december 31-én lezárt harmadik negyedévet taglaló üzleti jelentése, amiből kiderült, hogy a kompánia nettó árbevétele 480 millió dollár volt, ami 77 milliós növekedést jelent a 2014-es esztendő hasonló időszakához mérten.

A kiadó képes volt növelni a profitját is, méghozzá majdnem 10 százalékkal, amit elsődlegesen a Monster Hunter X és a Dragon's Dogma Online című videojátékoknak köszönhettek.

Kiderült ugyanis, hogy csak a Monster Hunter X-ből a megjelenése óta már több mint 3 millió példány kelt el világszerte, és bár a csapat kisebb címei is jól teljesítettek - főként a Monster Hunter 4 Ultimate és a Resident Evil Revelations 2 Japánon kívüli változatai -, összességében a Dragon's Dogma Online többet hozzátett a sikerhez.

A kérdéses MMO ugyanis nagyon erős indulás produkált - kizárólag Ázsiában -, de a Monster Hunter Online kínai indulása és a mobilos Monster Hunter Explore is hozzátett egy keveset a jó eladásokhoz, csak utóbbit ugyanis például 3 millióan töltötték le a premier óta.
3 hozzászólás

Imperator

5 éve, 14 napja

Elég szép eredmény.

válasz erre

totyak

5 éve, 14 napja

Ebből világosan láthatja bárki, hogy megéri jó játékokat készíteni. És akkor itt a Monster Hunternél még nem is beszélhetünk igazán top játékról. El lehet képzelni, hogy milyen számok röpködnek egy nagy címnél.

válasz erre

kpal

5 éve, 14 napja

Hát nem esznek zsíros deszkát.

válasz erre
Monster Hunter Generations
nincs ár
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljarDAVE profiljaGargameth profilja