Campus Party: hét napon át éjjel-nappal

2007. február 27.
1.9051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Campus Party, amely a legnagyobb internetes és számítógépes játékesemény Európában, egyhetes, nonstop rendezvénnyel ünnepelte jubileumát Spanyolországban, a Valencia-i Kereskedelmi Vásáron.

Az 5500 résztvevő játszott, digitális videót szerkesztett, robotot épített, szoftvert fejlesztett és egy sereg más, hét napon keresztül éjjel-nappal zajló programon vett részt. Egy nagy teljesítményű hálózat nélkül mindez nem valósulhatott volna meg. Az esemény szervezője, az Asociaciňn E3 Futura tudatában volt, hogy a hálózati infrastruktúrának a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtania ahhoz, hogy megfeleljen egy ilyen, a hálózati forgalom és a késleltetés szempontjából különösen nagy igénybevételt jelentő környezetben.

A hálózatnak természetesen biztonságosnak kellett lennie mind a külső, mind a belső fenyegetésekkel szemben.

„Egy olyan esemény rendezésekor, mint a Campus Party, számos komoly technikai feladattal kell megbirkózni. Az egyik a rendkívüli mértékű sávszélesség igény, hiszen egyidejűleg több ezer résztvevő használja intenzíven a hálózatot. A másik a különösen nagy teljesítmény biztosítása, amelyet a számítógépes játékok igényelnek.” – mondja Belinda Galiano, aki a Campus Party igazgatója az Asociación E3 Futura-nál.

Az Asociación E3 Futura ehhez a munkához a HP ProCurve Networking-et választotta partneréül, amely a tavalyi sikeres rendezvényhez is biztosította a hálózati infrastruktúrát, kiszorítva a korábbi szállítót, a hálózatos piac meghatározó szereplőjét. Galiano véleménye szerint a jó árakhoz társuló kiemelkedő teljesítmény különbözteti meg a ProCurve Networking-et a versenytársaitól. Az Asociación E3 Futura egy nagy teljesítményű, 6 ezer hálózati porttal rendelkező hálózati infrastruktúra kiépítésével bízta meg a ProCurve-öt. Fontos követelmény volt, hogy a hálózatot nemcsak telepíteni és konfigurálni, hanem alaposan tesztelni is kellett az esemény kezdete előtt.
1 hozzászólás

kpal

11 éve, 5 hónapja és 6 napja

hozzánk kell ilyen mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja