Bűnösnek vallotta magát az Infineon négy vezetője

2004. december 07.
1.6601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A német Infineon csipgyártó négy vezetõje bûnösnek vallotta magát a DRAM-árak mesterséges magasan tartásának vádjában az ügyben illetékes amerikai, San Franciscó-i szövetségi bíróság elõtt.

Mivel a három német és egy amerikai állampolgárságú vádlott, név szerint Heinrich Florian, Günter Hefner, Peter Schaefer és Rudd Corwen beismerték bűnösségüket, fejenként 250 ezer dolláros pénzbüntetésre és 6 hónapig terjedhető börtönbüntetésre számíthatnak.

A beismerő vallomásokra egyébként nem bíróság és esküdtszék előtt, hanem vádalku keretében, írásban került sor. A 32 ezer főt foglalkoztató, müncheni székhelyű Infineon vezetése idén szeptemberben ismerte el, hogy valóban részt vett az általuk is gyártott DRAM memóriaalkalmazások árának mesterséges magasan tartását célzó ügyletekben. Ekkor 160 millió dollárnyi kártérítést ki is fizetett a cég.

A vád szerint az Infineon és több, egyelőre meg nem nevezett vállalat 1999. július és 2002. június között egy szerteágazó összeesküvést szervezett a DRAM memóriaeszközök árának mesterséges eszközökkel, például titkos megegyezésekkel elősegített magasan tartására, ami egyértelműen ellentétes az Amerikai Egyesült Államok törvényeivel. Mivel az Infineon és társai, legyenek akár mindannyian külföldi vállalatok, amerikai fogyasztókat is megkárosítottak, az ottani bíróságok a helyi törvények értelmében illetékesnek számítanak az ügyben. Az amerikai igazságügyi minisztérium az esettel kapcsolatban kiadott közleményében jelezte, hogy a nyomozás még korántsem zárult le. Céljuk az összes elkövető felderítése és kézre kerítése, így a mostani esetet még valószínűleg több hasonló követi majd.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Ronalddo profilja