Brazilia vezet az internetes bűnözésben

2004. szeptember 16.
1.6221
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A brazil szövetségi rendőrség szerint a világon eddig leleplezett internetes kalózok - idegen számítógépes rendszereket feltörő "hackerek" - négy ötöde brazil illetőségű.

A másik elsőség, amellyel a legnagyobb dél-amerikai ország szakemberei dicsekedhetnek: a pedofil honlapok kétharmadát is Brazíliában hozzák létre. E közlésekre az internetes bűnözés témájában megrendezett első világkonferencián került sor - Rio de Janeiro éppen azért lett a tanácskozás színhelye, mert a brazilok élen járnak e műfajban.

"Brazíliában az interneten és az elektronikus posta útján elkövetett pénzügyi csalások összege ma már meghaladja a bankok elleni rablótámadások zsákmányát" - szögezte le Paulo Quintiliano, a konferencia koordinátora.

A szakember szerint a bűnözés e válfaja elleni küzdelmet megnehezíti, hogy az informatikai rablóbandák rendszerint az ország területén kívül tárolják információikat. Az eredményes fellépéshez a különböző országok rendőrségeinek össze kellene hangolniuk tevékenységüket - mutatott rá. A konferencia szeptember 16-án zárul.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 11 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja