Bővíthető Ryzen-es All in One-t mutatott be a Dell

2017. június 03.
5.1431
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Az AMD már jó ideje piacra dobta a Ryzen szériáját, ám akkor még leginkább a felsőbb szegmensbe szánt asztali gépeket célozták meg, amit a középkategória meghódítása követett, most pedig a többi terület jön.

A mobil gépekbe szánt Ryzen megoldások egyértelműen prioritást élveznek, hiszen rengeteg laptopról vagy éppen All in One gépről beszélünk, melyek piaca szépen fejlődött az elmúlt években. Nemrég a Dell leplezte le legújabb felsőkategóriás All in One megoldását, mely bizony Ryzen 5-ös és Ryzen 7-es megoldásokkal büszkélkedhet.

A Dell Inspiron 27 700 alapmodellje 1000 dollárba kerül és a 27 hüvelykes Full HD kijelző alatt 4GB RAM, egy Ryzen 5 1400-as processzor és egy Radeon RX 560 dolgozik. A 8GB RAM, Ryzen 7 1700-as processzor és RX 580-as VGA hármasa 1300 dollárért már jobb vételnek tűnik, 200 dolláros felárért pedig már egy 4K-s panelt kapunk.

A két erősebb konfiguráció teljes VR támogatást kapott, ami pedig talán ennél is érdekesebb az a könnyű bővíthetőség. Mindössze két csavar kell ahhoz, hogy elérjük a tárhelyet és még három ahhoz, hogy az alaplapig jussunk, melyen bizony még a processzort is cserélni lehet, hiszen egy normál AM4-es AMD alaplap van a gépben, így pár év múlva akár Ryzen 5-ről Ryzen 7-re vagy még újabb generációra is válthatunk .
6 hozzászólás

miertkellettaregbevezetes

7 éve, 4 hónapja és 17 napja

Akkor most már végre laptopok is jöhetnének vele...

válasz erre

Skyker

7 éve, 5 hónapja és 17 napja

Egyre erdemesebb lesz a modularitas fele nyitni ilyen szegmensben is.

válasz erre

WarriorAutobot

7 éve, 5 hónapja és 18 napja

Nagyon szép, de még így is drága, de ez annak jó aki szereti az asztali megoldást, de gépház nélkül. röhögő smiley

válasz erre

Direktor

7 éve, 5 hónapja és 19 napja

Nekem még kicsit drága egy ilyen gép, de nagyon venném! röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

7 éve, 5 hónapja és 19 napja

Na ez nagyon nem gyenge cucc. Az egész szép, kiforrott dizájn tetszik, az meg hogy cserélhetők benne a dolgok, a nonpluszultra. Az ár is elfogadható szerintem egy ilyen konfigért.

válasz erre

totyak

7 éve, 5 hónapja és 19 napja

Végre ezt is meglépték. Nem is csak a bővítésről van itt szó, hanem egy elromlott alkatrész cseréjéről. Eddig, ha valami meghalt egy aio gépben, akkor esélyes volt, hogy kuka az egész. Most meg pár csavar és lehet javítani, cserélni a hibás elemet. Ár szintjén elég combos mindegyik említett modell, talán azért, ha ugyanezeket a komponeneseket összeszednénk külön, akkor olcsóbb lenne, de nyilván ez az aio sajátossága, hogy előre összerakott, kis helyen elférő, monitor-pc-t kapunk. Ahogy nézem még játékra is alkalmas lehet mindegyik. Részemről jár a dícséret a Dell-nek.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja