Böngészőújdonságok decemberben

2007. december 21.
1.6461
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Opera kiadta számítógépes böngészőprogramjának 9.25 verzióját, illetve szinte ezzel egy időben megjelent a Firefox 3 második béta tesztváltozata is.

Az Opera 9.25 gyakorlatilag biztonsági frissítés, amely több javítófoltot tartalmaz. Ezek közül az Opera mintegy ötöt fel is sorol; négy hackerek által kihasználható biztonsági réseket orvosol, egy pedig a böngésző lefagyását okozó hibát javít. Az Opera rendszeresen, nagyjából kéthavonta frissíti programját, míg a nagyobb változtatásokkal járó legutóbbi új verzió a 9.2 volt, amely többek között a gyorshívót adta hozzá az eddigi funkciókhoz.

A Firefox 3 Beta 2 szakemberek szerint az első nyilvános tesztverziónál jóval stabilabb szoftver, amely egyúttal azt is jelzi, hogy a sorozatos csúszások után a Mozilla valószínűleg tartani tudja majd a legutóbb kijelölt menterendet. E szerint a végleges böngésző még 2008 elején kiadásra kerül. A nyílt forráskódú fejlesztő társaság szerint a Beta 2 több mint 900 javítást és újítást tartalmaz a Beta 1-hez képest, így jelentősen gyorsabb nála, illetve több új funkciót is tartalmaz. Ezek közé tartozik a jobb süti-kezelés, az új integrált letöltés-kezelő, az intelligens könyvjelző-mappa, stb. A Firefox 3 fő újdonságként tartalmazza a jelenlegi könyvjelzők és előzmények teljes felváltására készült ?Places? alkalmazást is, amelyet a Mozilla eredetileg még a tavaly októberben megjelent Firefox 2.0-hoz tervezett kiadni.

Eközben a Microsoft mérnökei sem tétlenkednek; bejelentették, hogy nemrég az Internet Explorer böngésző 8-as kísérleti verziója hibátlanul teljesítette az Acid2 tesztet. Erre a véglegesített böngészők közül eddig egyedül az Opera volt képes. Az Acid2 arra szolgál, hogy megmutassa, az adott böngésző milyen mértékben támogatja a webes szabványokat. A teszt a http://www.webstandards.org/action/acid2/ oldalon végezhető el.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja