Blu-ray filmek PlayStation Portable-ön

2008. január 10.
2.2691
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Kétségtelen, hogy az idei CES-en a Sony robbantott a legnagyobbatt.

Rengeteg újítással jelentkeztek konzol fronton. Ilyen volt például az új firmware bejelentése, mely képes játék közben is elérhetővé tenni az XMB-t. A Cross Media Bar, a PlayStation 3 központi kezelőfelülete, ahonnan bármit egyszerűen és átláthatóan tudunk elérni, kezelni. Sokak örömére szolgál majd, de volt egy talán ennél is érdekesebb bejelentésük. Hamarosan lehetőségünk nyílik a Blu-ray filmjeinket hordozható formába önteni.

Mindezt a PlayStation Portable segítségével tehetjük majd meg. A tervezett PlayStation 3 firmware frissítések egyike fogja tartalmazni az újítást. Az új opcióval bármikor készíthetünk egy hordozható kópiát a kedvenc kék lézeres mozijainkról, melyet a PlayStation Portable-re átmásolva már vihetünk is bárhová magunkkal. A Sony legfrissebb információi szerint ezek az átkonvertált videók átlagban 1GB-ot fognak igényelni a memóriakártyánkból.

A konvertálás nagyjából 3-5 perc alatt elkészül, bár ez inkább a másolás időtartamára vonatkozhat. Viszont a lekicsinyített filmeket nem lesz lehetőségünk a PlayStation 3 merevlemezén tárolni, azokat kizárólag a marokkonzolunk tudja fogadni, tárolni és lejátszani. Ez a későbbiekben talán változhat, de ha így is marad, azt hiszem, hogy egy remek szolgáltatással bővül a két konzol közötti együttműködés.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 25 napja

Sokban is bővült a két eszköz közti szinkronizáció, de erről például nem is tudtam, hogy van ilyen. A 3-5 perces idő konvertálással és másolással együtt semmi sem, az 1 GB maximum tárhely lefoglalás pedig egyenesen haláli, ha BR filmekről van szó.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja