Blu-ray helyett klasszikus cartridge lenne a PS5 adathordozója?

2018. november 28.
5.1831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Izgalmas találgatások bukkantak fel a világhálón a PlayStation 5 kapcsán, a Sony egyik korábbi szabadalmára hivatkozva ugyanis a holland TechTastic csapata azt írta, hogy a japánok elvetik a Blu-ray lemezeket az újgenerációs konzol érkezésekor.

Szó sincs azonban lemezmeghajtó nélküli PS5-ről, a szabadalmak alapján ugyanis a Sony állítólag a klasszikus memóriakártyás adattároláshoz térne vissza - amivel az otthoni PlayStation konzolok tulajdonosai még soha nem találkoztak -, vagyis egy olyan cartridge-on érkezne minden játék, amihez hasonlót korábban a PS Vitánál alkalmazott a cég.

Blu-ray helyett klasszikus cartridge lenne a PS5 adathordozója? - 2. kép

Az információ mellé kaptunk pár látványtervet is az állítólagos memóriakártyákról, melyek nem kizárt, hogy egy olyan koncepciót vetnek fel a PS5 kapcsán, amit a Nintendo Switch is alkalmazott. Meglátjuk!
5 hozzászólás

WarriorAutobot

1 éve, 8 hónapja és 25 napja

Érdekes, de mondjuk én úgy is úgy fogom megvenni a játékokat úgy szoktam venni hogy hol olcsóbb!
Mondjuk van 1-2 kivétel amit mindenképp dobozosan szeretnék.
Szóval én azért még szeretném ha lenne fizikai hordozó.

válasz erre

Yanez

1 éve, 8 hónapja és 26 napja

Nekem azután tökmindegy, mert én már a digitális játékok híve vagyok. Objektíven nézve viszont rossz ötlet, mert sokan most is kihasználják a lejátszót és szeretik BD filmek megtekintésére használni. Ez inkább amolyan spórolós megoldásnak tűnik. Ugyanakkor, ha ez a spórolás hozzájárul az erősebb gép kivitelezéséhez, akkor egyetértek velük!

válasz erre

totyak

1 éve, 8 hónapja és 26 napja

Amíg nem megyünk át a tisztán digitális terjesztésre, nekem mindegy min jön a játék. Sőt, kifejezetten örülnék, ha PC-n is lenne valami fejlesztés ez ügyben (nem lesz). Az viszont elgondolkodtató, hogy míg egy BD lemez filléres tétel, egy memóriakártya már nem annyira. Főleg, hogy mekkora tárkapacitású kell majd egy-egy játékhoz. Nem értem, hogy miért nem megoldás a több BD lemezes dolog. Látjuk, hogy működik, most is van már két lemezes játék. Ezután lenne mondjuk három lemezes. PC-sek évekig, évtizedekig kihúzták így. Már amúgy is rég elveszett a konzolnak az a varázsa, hogy beteszem a lemezt és játszom.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

1 éve, 8 hónapja és 26 napja

[Tiltott felhasználó!]

Mordorer

1 éve, 8 hónapja és 26 napja

Merész lépés lenne de örülnék neki, sokkal kevesebb helyet foglalna.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaiPet profiljaMarduk profiljagery1113 profiljanurbanu profilja