Blogokra szakosodott hackerek

2007. szeptember 03.
1.8231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az utóbbi időben egyre erősödő jelenség, hogy hackerek kifejezetten internetes naplókban helyeznek el olyan hozzászólásokat, amik rosszindulatú oldalakra vezetnek, így garantálják a vírusfertőzést.

Az egyik jellemző módon gyorsan fertőzötté váló hely az interneten a Blogger, ahol gyorsan terjed ez a technika. Alex Eckelberry biztonságtechnikai szakértő szerint figyelemfelhívó linkek először nem is olyan régen, augusztus 27-én jelentek meg a Bloggeren, azóta rohamosan terjednek. S fertőzött oldalra vezetett felhasználók gépei megfertőződnek, így azokból adatok halászhatók le, de egybe, vagy ettől függetlenül további támadások részeseivé válhatnak, természetesen tulajdonosuk tudta nélkül.

A támadások azért is igen veszélyesek, mert a háttérben nem magamutogató kezdők állnak, hanem egy olyan csoport, melynek tagjai már PC-k százezreit fertőzték meg sikerrel. A Google tulajdonában levő Blogger gyors fertőződését vélhetően az okozza, hogy a rendszer tartalmaz egy olyan lehetőséget, hogy a hozzászólásainkat ne a felhasználói felületen, hanem e-mailben elküldve tegyük meg. Az elkövető csoport tevékenykedésére először januárban figyeltek fel, és az akkor alkalmazott megoldások után gyorsan meg is kapták a ?Storm Trojan? nevet. A Marshal elemzőcég szakembere, Bradley Anstis is úgy véli, hogy abszolút profikról van szó, akik a spam területén nagymenőknek számítanak. Az általuk szétküldött levélszemét döbbenetes mennyisége is ezt támasztja alá, a Storm Trojan felel a világban szétszórt spamek 4-6 százalékáért.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja