Blogbolond amerikaiak

2005. november 05.
1.6881
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Idén 551 ezer évet töltenek blogok és egyéb internetes anyagok olvasásával az amerikai alkalmazottak - számolta ki egy amerikai kutatóközpont.

A honlapján közzétett adatok szerint 35 millió amerikai alkalmazott - vagyis minden negyedik a sorban - átlag napi három és fél órát tölt azzal munkahelyén, hogy blogokat, azaz magánkiadású anyagokat, krónikákat és bizalmas naplókat olvasgat az interneten. Az amerikai munkaidő-alap 9 százalékában a dolgozók a magánblogokat falják.

Nemcsak a blogolvasók vannak sokan - azok is, akik írják őket. A Pew kutatóintézet szerint 8 millióan írnak blogokat, 2004-ben az internet használóinak 27 százaléka olvasta műveiket.

"Felejtsétek el az ebédszünetet, manapság a blogolvasók minden nap 40 percet használnak fel munkaidőben szenvedélyük kielégítésére" - olvasható a kutatás eredményeit publikáló AdHage honlapon.

Júliusban az America Online egyik felmérése arra az eredményre jutott, hogy az amerikai foglalkoztatottak átlagban napi két órán át szörföznek munkahelyükön az interneten, ami számításaik szerint munkaadóknak kereken 759 milliárd dollárjába (156 billió 354 milliárd forint) kerül.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja