Biztosítás büntetés ellen illegális fájlletöltőknek

2006. július 04.
1.7531
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Meglehetősen hihetetlenül hangzik, de egy svéd vállalat csekély biztosítási összeg ellenében garantálja, hogy amennyiben valaki védett fájlok megosztása miatt lebukik, megfizeti helyette a büntetést.

A svéd Magnus Braath azért hozta létre Tankafritt névre hallgató vállalatát, hogy megvédje az általa jogosnak tekintett fájlmegosztás intézményét, méghozzá jelenlegi, jogilag megkérdőjelezhető formájában. A vállalat létrejötte közvetlen reakció a svéd törvényekben a közelmúltban beállt változásokra, melyek megszigorították az illegális fájlmegosztás elleni szankciókat.

Elemzők szerint jogilag igen érdekes egy olyan vállalat megszületése, melynek minden egyes kuncsaftja szigorúan véve törvényszegő. A cég félig vállalkozás, félig demonstráció, nem véletlen, hogy a jelentkezők mindegyike egy provokatív szövegű pólót is ajándékba kap lebukása esetén. Braath cége anyagi korlátozás nélkül hajlandó megfizetni a lebukott fájlcserélőkre kiszabott pénzbírságot, ezért mindössze 19 dollárt kell fizetni évente. A svéd törvények igen határozottan szállnak szembe az ilyen tevékenységgel, finom körül írások helyett bűncselekménynek nevezve azt.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Monyo profiljamarco profiljaXTomiX0029 profilja