Biztonsági rés a világhálón - Blokkolhatják az adatátvitelt

2004. április 22.
1.5611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A hálózati infrastruktúra biztonságával foglalkozó brit és amerikai szervezetek arra figyelmeztetnek, hogy az internet egyik központi technológiáján komoly biztonsági rés található.

A rést a világháló átviteli ellenőrző protokollján (TCP) találták, amely a neten történő adattovábbításért felelős. Paul Watson biztonságkutató rájött, hogyan lehet az adatforgalmat rögzítő kódokhoz könnyedén hozzáférni. Egy, vagy pláne több illetéktelen, rossz szándékú behatoló ezeket a kódszámokat felhasználva sikeresen blokkolhatja az adatátvitelt.

Ráadásul akár a háló jelentős részén is. Korábban azt gondolták, hogy a hosszú kódszámok miatt egy ilyen jellegű támadás gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Egyes szakértők úgy vélik, hogy ez ezek után sem valószínű, mások azonban komolynak ítélik a kockázatot.

Mindezidáig nem érkezett hír arról, hogy hackerek a gyakorlatban kihasználták volna a biztonsági rést. Mindenesetre a különféle internetes szervezetek, mivel már egy ideje tudnak a veszélyről, figyelmeztették a jelentősebb szolgáltatókat, akik valószínűleg erősen dolgoznak azon, hogy megvédjék rendszerüket az esetleges megbénulástól. Ezzel párhuzamosan több hardvercég is kibocsátott javításokat a felhasználók védelmére.
1 hozzászólás

italianman

7 éve, 7 hónapja és 13 napja

Úgy látszik nem volt nagy baj.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaTotosama profiljaNeurotic profiljaXelosz profilja