Biztonsági azonosító hologrammal látja el processzorait az AMD

2005. január 12.
2.3031
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Advanced Micro Devices bejelentette, hogy ezentúl térhatású holografikus azonosító jellel látja el külön forgalmazott processzorait, a hamisítás elleni védelem jegyében.

A bejelentésre alig pár héttel azután került sor, hogy a tajvani rendőrség mintegy 60 ezer olyan AMD lapkát foglalt le, amelyeket leselejtezésük után valaki kicsempészett a gyárból, és újracímkézve, nagyobb teljesítményű processzorokként akarta forgalomba hozni őket.

Az AMD szóvivője ugyanakkor cáfolta, hogy a mostani lépésnek bármi köze lenne a közelmúltban napvilágot látott eseményhez. Hozzátette, hogy semmiféle információjuk nincs arról, hogy a lefoglaltakhoz hasonló, hamisított AMD lapkák bármikor is forgalomba kerültek volna.

A háromdimenziós holografikus ábra a külön forgalmazott Athlon 64 FX, Athlon 64, Sempron és Opteron processzorok csomagolásának bal alsó sarkában lesz elhelyezve. Az ilyen csomagokban a lapkán kívül általában egy hűtőborda és egy ventillátor is található, a hozzájuk biztosított garancia pedig 3 év. Vásárlóik többnyire rendszerépítők, illetve olyan végfelhasználók, akik maguk szeretik összerakni számítógépüket. Sok számítógép-forgalmazó, és a nagyobb gyártók többsége ugyanakkor nem ilyen csomagokat, hanem csupán processzorokat vásárol, részben azért is, mert így az eszközökhöz biztosított garancia is hosszabb. Ezeken, a többnyire nagyobb tételben forgalmazott lapkákon azonban továbbra sem lesz rajta az azonosító.

Terri Fisher, a Compusys PC-forgalmazó egyik vezetője úgy nyilatkozott, hogy számukra nem sok változást jelent a lépés, mivel eddig is igyekeztek maximálisan ellenőrzött csatornákon keresztül beszerezni processzoraikat. Szerinte az azonosító legföljebb a viszonylag kisszámú, külön processzort vásárló végfelhasználó számára biztosíthat nagyobb biztonságot.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 18 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljaBotyi profiljamarco profilja