Bin Laden öngyilkosságáról készült képeknek álcázza magát egy új vírus

2004. július 26.
2.5711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy olyan vírus jelent meg pénteken a világhálón, amely szöveges üzenetben arra biztatja a felhasználókat, hogy nyissanak meg egy Osama Bin Laden állítólagos öngyilkosságát bemutató képeket tartalmazó fájlt, ám a fájl valójában egy trójai típusú vírust rejt.

A vírus nem e-mail formájában, hanem egy egyszerre 30 ezer csatornán elküldött üzenethez csatolva terjed az interneten és hasonlóan a korábban feltűnt Anna Kurnyikova féreghez, valamilyen szempontból érdekes képek ígéretével, víruskódot tartalmazó fájl megnyitására ösztönzi a gyanútlan felhasználókat.

A trójai típusú vírus lehetővé teszi, hogy a támadók átvegyék az uralmat a Windows operációs rendszerű, fertőzött gépek felett.

Chris Kraft, a Sophos vezető biztonsági elemzője szerint maga a vírusprogram már korábban is megjelent a neten, csupán a Bin Laden öngyilkosságáról készült képeket ígérő "csomagolás" új. Mindenesetre azt javasolja, hogy semmiképpen ne nyissa meg senki az olyan, üzenetek formájában terjedő fájlokat, amelyek küldőjét nem ismeri.
1 hozzászólás

Marduk

11 éve, 7 hónapja és 4 napja

Hát manapság már ezt nem vennék be, mert elvileg 2011-ben megölték (?).

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljamarco profiljaDav2377 profilja