Bezárt a Designers Republic, a WipEout küllemének alkotója

2009. január 27.
1.6291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Újabb csapat oszlik fel, különféle nem kívánt nehézségek okán.

A Designers Republic nem egy játékfejlesztő stúdió volt, hanem egy látványtervekért felelős banda, akik többek között a Psygnosis-t (Studio Liverpool) is segítették anno, az első WipEout vizualitásának megalkotásában. A szomorú hírt a cég alapítója, Ian Anderson hozta nyilvánosságra. Elvesztettek ügyfeleket, anyagi hátralékaik voltak, ugyanakkor ki nem fizetett kintlévőségeik sem folytak vissza hiánytalanul.

Az eredeti, PlayStation-ös WipEout formákért, színekért és dizájnért felelős Designers Republic végleg bezárja a boltot. Ian Anderson szerint a véletlenek összjátékának következménye sodorta őket megoldhatatlan helyzetbe. Több olyan tényező találkozott egy időben, amelyeket külön-külön még elviseltek volna, de csőstül már áthidalhatatlan akadálynak bizonyultak.

A Designers Republic olyan cégekkel működött együtt, mint például a Reebok, a Coca Cola, az Electronic Arts, a Hasbro és még sokan mások. A csapatnak kilenc tagja vált munkanélkülivé, bár róluk semmi konkrétat nem tudunk. Nem közvetlenül érinti a játéktársadalmat a veszteség, de egy felejthetetlen látványvilágot köszönhettünk nekik és ez önmagában is hatalma érdem.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profilja