Betiltanák a Google ingyenes levelezőszolgáltatását

2004. április 14.
1.3201
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy kaliforniai szenátor bejelentette, hogy a törvényhozásban kezdeményezi a Google Gmail néven létrehozott ingyenes levelezőrendszerének betiltását, mivel az a személyes üzenetek kulcsszó-rákeresése esetén kéretlen reklámokat jelenít meg.

Liz Figueroa, a kaliforniai Fremont demokrata szenátora szerint ez a megoldás "a privát szféra abszolút megsértése, olyan, mintha egy hatalmas hirdetőtáblát helyeznének el az ember otthonában".

"Arra kérjük őket, hogy gondolják újra az egész terméket", folytatta a szenátor, aki ellenkező esetben szeretné keresztül vinni a Gmail betiltását.

A Google márciusban jelentette be a Gmail beindítását, mely 1 GB tárhelyet biztosít felhasználói számára, ám a szokatlanul nagy ingyenes tárért cserébe el kell fogadni a levelek kulcsszavaira kereséskor a Google keresőjének automatikus használatát. A Gmailt nagy várakozások előzték meg, mivel az 1 GB-os tárhely több mint százszorosa a Yahoo és a Microsoft által ingyenesen kínált tárnak -írja a Zdnet. A kereső azonban célzott hirdetéseket tartalmaz, melyek a bejövő levelek átfésülése után személyre szabott módon jelennek meg. A levelekből kiderül milyen érdeklődési területe lehet az adott felhasználónak, és ennek alapján szinte személyre szabhatják a reklámokat. Ez a megoldás az európai érdekvédelmi csoportok ellenszenvét is kiváltotta, melyek Nagy-Britanniában jogi úton próbálják megállítani a Gmailt, arra hivatkozva, hogy a rendszer hatékonyságának növelése érdekében egy ideig tárolja azokat az üzeneteket is, melyeket a felhasználók azonnali hatállyal törölnének.
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 6 hónapja és 25 napja

Ma meg minden levelező ingyenes.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja