Beszüntette az erőszakos játékok forgalmazását a norvég áruházlánc

2011. július 30.
2.3151
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hobbikocka profilja, adatai
Hobbikocka
Ugyan csak mérsékelten kiabálnak kígyót-békát a videojátékokra a norvég tömegmészárlás kapcsán, egy norvég áruházlánc jobbnak látta, ha önként és dalolva eltávolítja az "erőszakos" játékokat polcairól.

51 játékot érint a betiltás, olyanokat, mint a Homefront, Counter-Strike Source, a Call of Duty összes forgalomban levő része és a World of Warcraft (utóbbi kettőt maga Anders Behring Brevik említette, annak kapcsán, hogy segítségükkel "gyakorolt" a merénylet előtt). A Coop Norway teljesen önállóan döntött a szoftverek eltávolításáról, az "érintetteket figyelembe véve", nyilatkozta a cég egyik szóvivője az esetről.

"A játékok eltávolításáról akkoriban született meg a döntés, mikor rádöbbentünk a támadás mértékére. Mások alkalmasabbak nálunk, hogy rámutassanak az ilyen játékok negatív hatásaira. Pillanatnyilag az a helyénvaló részünkről, hogy kivonjuk őket a forgalomból. Nem lennék meglepve, ha mások is így tennének."

Azért a WoW-ot ilyen okból eltüntetni a polcokról kicsit túlzás, a maga 12-es korhatárával. Az áruház viszont jó darabig nem tervezi visszaállítani a régi rendszert, nyilatkozatuk szerint a gazdasági érdekek most nem számítanak.
2 hozzászólás

Vendég

13 éve, 9 hónapja és 5 napja

nevetseges dontes. akar mi is volt a szandek nekem onreklamnak tunik

válasz erre

Vendég

13 éve, 9 hónapja és 5 napja

Valahol szimpatikus a döntés, de sajnos ennek értelme nem sok van.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja