Besorolva az inFamous 2: Drog, Szex, Erőszak és sokan mások

2011. április 30.
4.0231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Az ESRB (Entertainment Software Rating Board) újfent kíméletlenül a falhoz állított egyet az idei év legvártabb produktumai közül; a pajkos játék, melyre ezúttal rásütötték a "Teen" billogót a PlayStation 3 exkluzívja, az inFAMOUS 2 volt.

Kissé mintha meglágyult volna az osztályzási szervezet szíve; tekintettel a hamarosan megjelenő játékban előforduló kábítószerrel, szexszel kapcsolatos utalásokra és az erőszakra, a "csak 13 év felettieknek" jelző meglehetősen következetlennek tűnhet... Akárhogy is, íme az ESRB osztályzási összegző szövege:


Besorolva az inFamous 2: Drog, Szex, Erőszak és sokan mások - 2. kép

"Ez egy akció-kalandjáték, amiben a játékos Cole szerepét ölti magára, a férfiét, akinek egy szörnyet kell megfékeznie a bolygó elpusztításában. A játékosok third-person perspektívából vándorolhatnak az 'open-world' környezetben és elem alapú lövedékeket használhatnak (például: villámok, jégtüskék, erőgránátok) a mutálódott szörnyek, állatszerű lények és fegyvert cipelő katonák ellen. A harcok jobbára őrületesek, és robbanásokkal, fájdalmas sikolyokkal és a sérülést jelképező kurta vérfröccsenésekkel vannak megtűzdelve. A játékosoknak módjukban áll a városban lézengő járókelőket megtámadni és 'Bio Leech'-elni őket, míg a földön fekszenek; ez az elketromos támadás kiszívja az életet a sérült karakterekből. Az egyik képregény-stílusú jelenetben az egyik karakter a puskatussal üt le egy civilt, vérfröccs effektet eredményezve. A játék későbbi részeiben a játékosok felderíthetnek egy vöröslámpás-negyedet, ahol szexuális tartalmú hírdetések/célzások is olvashatóak (pl.: 'Sex', 'Live Nude Girls', 'Erotic Peep Show' és 'Latch It and Sank'); néhány neonfelirat is rúdtáncosok sziluettjét ábrázolja. A játék során a játékos saját missziókat hozhat létre és 'ittas' jellemzőket is hozzárendelhet (pl.: 'Boldog', 'Lucskos') a nem játszható karakterekhez; az egyik jelenetben két férfi addig issza a sört, amíg el nem alszanak. Egy másik jelenet pedig tartalmaz utalásokat a kábítószerre (pl.: 'What happened, old guy slip you a roofie?'). A 'sh*t' és 'b*tch' szavak hallhatóak az egyes párbeszédekben."
Besorolva az inFamous 2: Drog, Szex, Erőszak és sokan mások - 3. kép

inFAMOUS 2 volt.'>
2 hozzászólás

xpforever

9 éve, 9 hónapja és 25 napja

Valahogy semmi értelme ezeknek a korhatár besorolásoknak, úgysem érdekel senkit.

válasz erre

totyak

11 éve, 7 hónapja és 13 napja

Olyan mindegy, hogy melyik dobozon milyen korhatár van, egyszerűen a kutya nem figyeli, hogy vagy-e annyi idő. Egy 5 éves megvehetné a 18+-os játékot is.

válasz erre
inFAMOUS 2
11.900 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja