Beperelték az Apple-t az online zenei piac monopolizálása miatt

2008. január 09.
1.6951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy amerikai iPod-tulajdonos beperelte az Apple-t, mert szerinte az amerikai informatikai óriásvállalat korlátozza a felhasználók választási lehetőségeit és monopolizálja a digitális zenei piacot azzal, hogy népszerű zenelejátszói és az azt kiszolgáló iTunes zenebolt nem kompatibilis a rivális lejátszókkal.

Az Apple elleni keresetet még december 31-én nyújtották be az Észak-kaliforniai Körzeti Bíróságon, ahol jelenleg gyűjtőper indításának lehetőségét keresik azokkal, akik szerint az Apple tisztességtelen módon tette rá kezét az online zenei piacra.

A felperes Stacie Somers egy 30 gigabájtos iPod tulajdonosaként azt szeretné elérni, hogy a bíróság utasítsa az Apple-t az állítólagos versenyellenes tevékenyég beszüntetésére, és a közelebbről meg nem nevezett sérelmekért fizessen kártérítést.

Az Apple zeneboltjából tavaly nyár óta lehet DRM-mentes, azaz szabadon másolható zenéket vásárolni, amelyeket nem csak az iPodokon lehet hallgatni, más online áruházakból vásárolt zenéket pedig az Apple lejátszóira is fel lehet tölteni.

Számtalan zenelejátszó, többek között a Sony Walkman sorozata nem támogatja az Apple operációs rendszerét, a japán cég lejátszói csak Windows-környezetben működnek, a zenék lejátszóra másolásához pedig a felhasználóknak először a Sony SonicStage nevű alkalmazását kell telepíteniük.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja