Beperelik az audio CD másolásvédelmi technológia feltörőjét

2003. október 11.
1.6211
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A SunnComm Technologies várhatóan pert indít az ellen az egyetemi hallgató ellen, aki nyilvánosságra hozta, hogy a társaság legújabb fejlesztésű audió CD másolásvédelmének megkerüléséhez csak a Shift gombot kell lenyomi.

A SunnComm Technologies legújabb audió CD másolásvédelmi technológiája a közelmúltban debütált a BMG egyik, az Egyesült Államokban kiadott lemezén. A megoldás egy olyan szoftverre épült, amely a CD meghajtóban helyezésekor automatikusan elindul Windows alatt, és megakadályozza a zenesávok leolvasását.

A technológia azonban egy óriási hibát tartalmaz, mivel a társaság fejlesztői arról megfeledkeztek, hogy a Windows AutoRun funkciója, amely egy megfelelően kialakított CD-n a behelyezést követően elindít egy meghatározott programot, könnyedén kikapcsolható.

John Halderman, a Princeton-i Egyetem hallgatója a napokban saját weboldalán jelentette be, hogy a SunnComm által korszakalkotónak nevezett, új másolásvédelmi technológia a Shift gomb lenyomásával hatástalanítható. A SunnComm a társaság hírnevén esett csorbát most úgy próbálja helyrehozni, hogy pert indít az egyetemista ellen: A vád az 1998-as Digital Millennium Copyright Act elnevezésű amerikai törvény megsértése, mivel Haldermann elárulta a nyilvánosságnak, hogy a Shift gomb nyomva tartásával a Windows AutoRun kikapcsolható, és ezzel közzétette a másolásvédelmi eljárás feltörési algoritmusát. Halderman emellett maga is feltörte a technológiát a Shift gomb lenyomásával, valamint meghatározta, hogy amennyiben a másolásvédelmet biztosító szoftver már feltelepült a számítógépre, mely programot kell letörölni a számítógépről.

Mint Peter Jacobs, a SunnComm vezérigazgatója elmondta, a társaság polgári- és büntetőpert is kezdeményez az egyetemista ellen.

"Ez a lépés egyszerűen felháborító" - mondta Fred von Lohnmann, az Electronic Frontier Foundation jogvédelmi szervezet ügyvédje. "Nem arról van szó, hogy hackerek kidolgoztak egy technikát a másolásvédelem feltörésére. 1998-óta nem is volt ennél jobb példa arra, hogy miként lehet visszaélni a DMCA törvénnyel" - tette hozzá Lohnmann.
4 hozzászólás

marco

12 éve, 1 hónapja és 21 napja

Raiden írta:
Azok a boldog szeep napok...röhögő smiley
...ég veled... te nem tudod, milyen jó nélküled...röhögő smiley

válasz erre

Raiden

12 éve, 1 hónapja és 21 napja

Azok a boldog szeep napok...röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

13 éve, 12 napja

röhögő smiley Ez már duplán fail...

válasz erre

Shade

13 éve, 4 hónapja és 12 napja

Gondolom sokra nem mentek vele. röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Dav2377 profiljamarco profilja