Bemutatták a VIA Nano-val szerelt F88-as netbookot

2009. július 12.
1.5281
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az eddig ismeretlen Shenzhen Zaiben Technology a napokban bejelentette az F88 típusjelzéssel ellátott legújabb ultrahordozhatóját.

A frissen beharangozott netbook különlegessége, hogy a belsejében nem a már jól megszokott Intel Atom processzor található, hanem a gyártó a VIA Technologies rendszerével látta el a gépet. Az újdonság mindössze 249 X 178 x 18-32mm-es méretekkel, valamint alig 1,2kg-os súllyal büszkélkedhet. A gép egy 10 inches kijelzővel van ellátva, ami 1024 X 600-as natív felbontást képes kezelni, a keretében pedig egy 0,3M pixeles webkamera található.

Az új F88-as ultrahordozható a VIA VX855 chipkészlet köré épül, és a VIA 1,6GHz-es Nano központi feldolgozójával van felvértezve, amit egy 1GB RAM-al feltöltött DDR2 memóriarendszerrel társítottak (4GB-ig bővíthető). A képi megjelenítésért a VIA S3 Chrome9 HC grafikus rendszer felel, aminek köszönhetően a gép már a teljes HD felbontású videotartalmakat is képes lejátszani. Az adatok tárolásáról egy 160GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik, a különféle hálózatok elérését pedig egy 10/100-as LAN kártya, egy 802.11b/g/n szabványú WiFi, valamint egy opcionális Bluetooth adapter, és egy 3G modul garantálja. A külső részen található egy több formátumot kezelő kártyaolvasó (SD, MMC, MS, MS PRO), egy ExpressCard slot, egy D-Sub VGA és HDMI, három USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az audiorendszer csatlakozói. Igény esetén a netbook konfigurációját a gyártó kiegészítheti még nagyobb felbontású webkamerával (1,3M pixeles), vagy akár egy TV tuner kártyával is. Az operációs rendszerek kínálatában szerepel a Linux, a Microsoft Windows XP, a Vista, és az új Windows 7 is. Az ultrahordozható várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre nem közölt információt.
nincs még hozzászólás

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaWickedSick profiljaPajti24 profiljawazko profiljagery1113 profiljaMarduk profiljaiPet profilja