Bemutatta a Microsoft a HoloLens 2-t, de ezúttal nem a videojátékos piacot célozzák meg

2019. február 25.
3.9301
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A barcelonai MWC keretein belül a Microsoft leleplezte a második iterációs HoloLens készülékeket - tudjátok, azt, ami miatt a napokban kitört a botrány, mert a redmondiak hadászati célokra használnák, és ez az alkalmazottaknak nem tetszik.

Tisztázzuk már rögtön az elején: a HoloLens 2 nem a videojátékos piacra készül, ezt a 3500 dolláros árcédulája is nyomatékosítja. Míg az első szériát Minecraft gameplay-jel prezentálták, addig a mostani verziót meg sem próbálták játékkal reklámozni.

A Microsoft abban reménykedik, hogy a készülék olyan területeken fog érvényesülni, mint a sebészeti beavatkozások, tervezés, mérnöki munkák, és hasonló iparágakban. Hogy ebbe hol jönnek a hadászati célok, az még nem egyértelmű, bár nyilván nem az MWC gálán fogják bejelenteni az ilyen jellegű törekvéseiket.

A HoloLens 2-be egyébiránt Snapdragon 850 lapka került, üzemideje 3 óráig tart ki, és 2K-s felbontással dolgozik. Kaptunk hozzá egy szokásosan minőségi bemutató videót is, amin nagyon frappánsan fest a készülék, reménykedjünk, hogy a gyakorlatban is így szuperál. Premierdátum egyelőre még nem lett kitűzve.

5 hozzászólás

totyak

8 hónapja, 2 hete

Az, hogy a dolgozók háborognak, az egy dolog, de mit szólnak a részvényesek?

válasz erre

WarriorAutobot

8 hónapja, 2 hete

Tényleg nagyon sok területen felhasználható, de sajnos Amerikában a hadiipar elég jól tejel szóval nem csodálom hogy arra kacsingatnak.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

8 hónapja, 2 hete

[Tiltott felhasználó!]

VaPe

8 hónapja, 2 hete és 1 napja

Igen nagyot váltott a Microsoft ezzel az eszközzel.

válasz erre

Mordorer

8 hónapja, 2 hete és 1 napja

Az orvostudomány területén nagyon sok haszna lesz majd.

válasz erre
Minden hír, videó és cikk
MWC 2019
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

totyak profiljaStarjumper profiljaWickedSick profiljaGargameth profiljamarco profilja adambalonyi profiljagery1113 profiljamarco profilja