Bemutatkoztak a Sony új, X sorozatú mobiljai

2016. február 22.
4.1841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A tegnapi külső rendezvényeket leszámítva a mai nappal indult el a valódi Mobile World Congress 2016, amelynek reggeli indításáért a Sony volt felelős, aki be is mutatta idei első kínálatát, benne egy új Xperia-val, az X-szel.

A termékcsalád három tagból áll, az Xperia X, az Xperia X Performance, valamint az Xperia XA ugyan magán hordozza az Xperia elnevezést, de várhatóan rövidesen teljesen kivezetik azt, egyszerűen X, X Performance és XA néven fogja a köztudatba vezetni a Sony a márkát.

A három készülék bár jelentősen eltér egymástól belsőleg, külső jegyeikben mégis hasonlóságot hordoznak, így minden X szériás telefon a szélein lekerekített üveg kijelzővel, egybefüggő keretben érkezik.

A minőségre kiváló, ám nagyon melegedő, ezáltal nyáron például használhatatlan kamera új funkciókat kapott, a prediktív hibrid autofókusz előrevetíti a kiválasztott alany mozgását, így elméletileg elmosódásmentes képet kapunk.

Az akkumulátor is fejlesztésen esett át, aminek mibenlétét nem részletezte a gyártó, azonban úgynevezett adaptív akkumulátor kezelést kapott, mely az ígéretek szerint akár két napos üzemidőt is biztosít, valamint a Qnovo adaptív töltési technológiának köszönhetően az akkumulátor üzemideje akár kétszeresére is nőhet.

Az Xperia XA MediaTek MT6755, az Xperia X Snapdragon 650, míg az Xperia Performance Snapdragon 820 processzorral érkezik valamikor a nyár folyamán. Az XA 2 GB, a nagyobb testvérek 3 GB RAM-mal kerülnek a boltokba, a legkisebb telefon HD, míg a másik kettő Full HD felbontást kap.

Akkumulátorban a legnagyobb is csak 2700 mAh-s, ami nem túl erős, főleg ha sokat fotózunk, a 23Mpx-es hátsó kamera biztos igényli majd a naftát.

A rendezvényen bemutatott a Sony bemutatott még néhány kapcsolódó terméket. Itt van többek között az új füles, az Xperia Ear, amely interaktívan képes kommunikálni, valamint úszhatunk is vele, hiszen IPX2 vízállóságot kapott. Az Xperia Eye kamera pedig egy új termékkoncepció, mely egy új, ultra kompakt, viselhető, széles látószögű lencsével rendelkezik, valamint hang- és arcfelismerés segítségével készít képeket.
16 hozzászólás

csirkee

8 éve, 10 hónapja és 11 napja

kpal írta:
Elölről tiszta Lumia 820 .
2016-ban nehezükre esik 3000-4000mAh -os akkut beletenni.
Azt azért megegyezném, h a sonyk nagyon jól vannak optimalizálva, nem merülnek annyira gyorsan, bár ki mire használja.

válasz erre

Mordorer

8 éve, 10 hónapja és 11 napja

Hát, nem egy must have cucc....

válasz erre

kpal

8 éve, 10 hónapja és 11 napja

Elölről tiszta Lumia 820 .
2016-ban nehezükre esik 3000-4000mAh -os akkut beletenni.

válasz erre

Gólem

8 éve, 10 hónapja és 11 napja

Nem valami merész dizájn... röhögő smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
Minden hír, videó és cikk
MWC 2016
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profiljaDav2377 profilja