Bemutatkozott az új Asus Xonar Essence One MUSES Edition

2012. november 07.
2.4471
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Asus bemutatta a Xonar Essence One-ra épülő, Asus Xonar Essence One MUSES Edition névre keresztelt USB-s digitális-analóg átalakító és fejhallgató-erősítőjét.

A New Japan Radio Co. Ltd. által gyártott MUSES 01 műveleti erősítők alkalmazásával még erősebb, határozottabb és élettelibb hangokat bocsát ki, hogy a legkomolyabb felhasználók elvárásainak is megfeleljen. A termék megtartotta a cserélhető műveleti erősítők koncepcióját, és olyan különlegességekkel szolgál, mint a WIMA kondenzátorai, a lineáris tápellátás, XLR-csatlakozók, szimmetrikus 8x upsampling, egy külön 600 ohmos fejhallgató-erősítő és 120 decibeles jel-zaj arány (SNR). A Xonar Essence One MUSES Edition újabb bizonyítékot szolgáltat arra, hogy az ASUS Xonar termékei az élen járnak az audiofil hardver és a PC-s multimédia összeházasításában.

A Xonar Essence One MUSES Edition a New Japan Radio Company által gyártott MUSES 01 műveleti erősítők közül hatot tartalmaz. A Xonar Essence termékek igen pozitív visszhangot kaptak a Hi-Fi rajongók közösségétől és a szaksajtótól egyaránt, elsősorban a személyre szabhatóságot segítő, cserélhető műveleti erősítős kialakításért. A Xonar Essence One MUSES Edition a Xonar hangmérnökeinek és a világ egyik legtöbbre tartott Hi-Fi alkatrészgyártójának szoros együttműködéséből született: egy olyan felsőkategóriás USB DAC, amely a piac határait feszegeti. A Xonar hangmérnökei lenyűgöző hangjuk miatt választották a MUSES 01 műveleti erősítőit: ezek az alkatrészek kristálytiszta, a legigényesebb Hi-Fi rajongókat is kielégítő minőségű hangot biztosítanak.

A műveleti erősítők (angol rövidítésükkel op-amp, magyarul "műv. erősítőknek" is szokták emlegetni) feladata, hogy erősítsék az analóg jeleket és ennek kapcsán befolyásolják a hangzást, a hangszínt és a hangárnyalatokat. A MUSES 01 alkatrészek híresek arról, hogy elsőként alkalmazták bennük az oxigénmentes belső rézcsatlakozásokat, ami jobb vezetést és így pontosabb hangvisszaadást eredményezett. A cég speciális gyártási technológiákat alkalmaz, ilyen például az Advanced Symmetry Die-Bonding nevű egyedi lapkarögzítési eljárás, ami csökkenti az alkatrészek közötti áthallást és kiegyensúlyozottabb bal-jobb csatornaszimmetriát eredményez.

A felsőkategóriás MUSES 01 műveleti erősítők mellett a Xonar Essence hardver számos egyéb, kifejezetten audiofil jellegű megoldást is alkalmaz. A szimmetrikus, nyolcszoros, 32 bites upsampling és a beépített 600 ohmos fejhallgató-erősítő egyaránt javítják a hangok személyes élvezetét. A belső, lineáris tápegység kiváló feszültségszabályozást biztosít, a zajcsökkentést pedig a Hyper Grounding technológia is segíti. Az eredmény: lenyűgöző, 120 decibeles jel-zaj arány (SNR). Ami a kondenzátorokat illeti, a Xonar Essence USB DAC készülékek a német WIMA alkatrészeit hasznosítják. A teljesen kiegyensúlyozott XLR- és egyvégű kimenetekhez a mérnökök optikai, S/PDIF és USB bemeneteket mellékeltek, aszinkron adatátvitellel az alacsony jitter (a digitális jelek időbeli szóródása az ideális ütemezéshez képest) érdekében.

Az új Asus Xonar Essence One MUSES Edition hazai megjelenésére még idén esedékes, viszont a várható áráról egyelőre sajnos nem érkezett információ.

Bemutatkozott az új Asus Xonar Essence One MUSES Edition - 2. kép


Bemutatkozott az új Asus Xonar Essence One MUSES Edition - 3. kép

2 hozzászólás

Vendég

12 éve, 5 hónapja és 9 napja

Miket csinálnak már!meglepett smiley Döbbenet!meglepett smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 5 hónapja és 9 napja

Miket csinálnak már!meglepett smiley Döbbenet!meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja