Bemutatkozott az MSI új R7870 Hawk gyorsítója

2012. május 03.
1.8971
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Micro Star International a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a grafikus gyorsítóinak termékpalettáját.

Az újonnan reflektorfénybe állított vezérlő az Advanced Micro Devices Radeon HD 7870-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig MSI R7870 Hawk típusjelzéssel fog felbukkanni. A gyártó újdonsága már egy egyedi fejlesztésű nyomtatott áramkörrel dicsekedhet, és a hűtéséről is az MSI mérnökei által tervezett Twin Frozr IV hűtőrendszer gondoskodik. Az alkalmazott hűtési megoldás egy nagy felületű alumínium bordázatból, öt darab hővezető csőből, valamint két darab, portalanító funkcióval is rendelkező ventilátorból tevődik össze.

Az MSI R7870 Hawk a 28 nanométeres gyártástechnológiával született, GCN architektúrára épülő Pitcairn grafikus feldolgozóval van felvértezve, ami 1280 darab Stream processzort és 80 darab textúrázó egységet vonultat fel, a 256 bites memóriainterfészen keresztül pedig 2048 MB GDDR5 VRAM-mal képes operálni. Az új videokártya GPU órajele már gyárilag meg lett emelve, ugyanis az az előírt 1000 MHz-es sebesség helyett immár 1100 MHz-en végzi feladatát, a fent említett 256 bites memóriarendszer viszont továbbra is az AMD által meghatározott 1200 MHz-es valós frekvencián üzemel, ami 4800 MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A gyártó a dobozban mellékeli még a grafikus processzor mögé telepíthető, GPU Reactor névre keresztelt panelt is, ami tovább növeli annak stabilitását még nagymértékű túlhajtás esetén is. A különféle kijelzőknek a nyomtatott áramkör végén felsorakozó egy Dual-Link DVI-I, egy HDMI 1.4a, valamint két darab mini DisplayPort 1.2 kimenet kínál csatlakozási lehetőséget, a mellettük elhelyezkedő AMD CrossFireX csatolófelületnek köszönhetően pedig szükség esetén könnyedén kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is. A gyorsító működéséhez szükséges plusz energiát két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja.

Az új videokártya természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11.1, OpenGL 4.2 és OpenCL támogatással is, de a felszereltségek listáját az Advanced Micro Devices már jól megszokott PowerTune, Eyefinity, Stream, AMD PowerPlay, a 3D-s megjelenítést biztosító HD3D, valamint a legfrissebb fejlesztésű AMD ZeroCore Power technológiája teszi teljessé. Az új MSI R7870 Hawk pontos megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt semmiféle információt.

Bemutatkozott az MSI új R7870 Hawk gyorsítója - 2. kép

3 hozzászólás

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 14 napja

Sure, Intel is faster. But, that's not whutoit a price. Intel is significantly more expensive for not that much gain in fps. That money is ALWAYS better spent on the graphics card. Sure, in an enthusiastic machine, go for it. But when you're talking about a real budget system, AMD wins. You can grab a? 960T X4 for under $110 that might unlock to a 6 core. Probably the best deal out there currently.

válasz erre

Vendég

13 éve,

úgy utálom hogy nem mondanak árat...wtf smiley

válasz erre

DoubleW

13 éve,

Jól néz ki,jók a specifikációi plusz a MSI jó grafikusokat szokott csinálni.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja