Bemutatkozott az Asus új P8C WS alaplapja

2012. május 15.
1.8641
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Asus a mai napon bejelentette, hogy egy új fejlesztésű, Workstation szériába tartozó alaplappal bővítette ki termékpalettáját.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság a boltok polcaira Asus P8C WS típusjelzéssel fog megérkezni, és ahogy azt már a modellszáma is mutatja, a vállalat elsősorban munkaállomás-alaplapnak szánja, de kiszolgáló jellegű működésre is fel van készítve, emellett roppant egyszerűen használható felsőkategóriás normál asztali gépek építéséhez is.

A P8C WS a munkaállomásokhoz szánt Intel C216 lapkakészletet használja és az LGA1155 foglalatú Intel Xeon E3-1200/12x5 v2 processzorokat támogatja. Ezek a funkciók megnövelt OpenGL-teljesítményt eredményeznek, ami számos munkaállomás-felhasználó számára igen komoly előnyt jelent. Nagyobb rugalmasságot és választékot kínál felhasználóinak a P8C WS, hiszen natívan támogatja mind az Intel Xeon E3-1200 sorozatú kiszolgáló- és munkaállomás-processzorokat, mind pedig a népszerű második és harmadik generációs Core i3 központi egységeket.

A felhasználók választhatnak, hogy a széles körben kapható, nem pufferelt, nem ECC DDR3 memóriát használják, vagy a kiszolgálókban megszokott, nem pufferelt ECC (hibajavító) RAM-ot. A P8C WS-t nyílt felépítése olyan általánosabb célú alaplappá teszi, amelyből nagyon sokféle munkaállomás építhető, mindenféle igény kiszolgálására.

Négy USB 3.0 csatlakozóval érkezik a P8C WS - kettő közülük az előoldali panelre, kettő pedig a hátoldalra van kivezetve. Ez kétszer annyi, mint a korábban a P8B WS alaplap által biztosított USB 3.0 portok száma. Az USB 3.0 akár tízszer gyorsabban is képes átvinni az adatokat, mint az USB 2.0, és ez a gyorsabb adatátvitel különösen hasznos a munkaállomások felhasználói számára, akik nagy mennyiségű adattal dolgoznak. Az USB 3.0 előnyeinek maximális kiaknázásához az Asus exkluzív USB 3.0 Boost technológiája az újabb UASP (USB-Attached SCSI Protocol) protokollt is kezeli, ami az USB 3.0 maximális sebességét akár 170 százalékkal képes tovább növelni. Az USB 3.0 Boost automatikusan felismeri az egyes készülékekhez használható legjobb USB protokollt, ezzel is garantálva az eszköz optimális adatátviteli teljesítményét.

Két Intel Ethernet-vezérlő csökkenti a CPU terhelését, miközben növeli a sávszélességet és a sikeresen átvitt csomagok arányát, azaz a hálózat megbízhatóságát. A két port össze is kapcsolható, de hibatűrő módban is használható - vagyis gyakorlatilag megduplázható a sávszélesség a normál Gigabit Ethernethez képest, ezzel pedig kiszolgáló szintű hálózati teljesítmény érhető el. Ez a hardveres LAN konfiguráció számos operációs rendszerrel együtt használható, például Windows, CentOS és Ubuntu alatt is.

A P9X79 WS, Z9PE-D8 WS és Z8Z77 WS alaplapok mellett a P8C WS esetében is az Asus minőséggaranciája gondoskodik a nyugodt használatról. Megfelel az ASUS 24X24 fogadalmának, vagyis 24 órás (éjjel-nappali) folyamatos működést garantál, legalább 24 hónapos alkatrészellátással, hogy a felhasználóknak ne kelljen sűrűn hardvert cserélni. A P8C WS ezen felül kiszolgáló szintű tápellátási alkatrészeket, aljzatokat és csatlakozókat használ a még jobb megbízhatóság és stabilitás, valamint a 92 százalékos hatásfokú tápellátás érdekében.

A most bejelentett Asus P8C WS várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt semmiféle információt.
3 hozzászólás

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 23 napja

RED írta:
Mezei asztali/otthoni gépbe is teheted, de ezt elsősorban profi felhasználásra tervezték. Procák közül pl kifejezetten a Xeonokra van kihegyezve, nonstop működésre felkészítve, szóval ez nem egy "hétköznapi" alaplap, emiatt persze a Workstation modellek ára is lényegesen magasabb. Otthoni használatra szerintem egy egyszerűbb modell megfelelőbb, mivel a támogatottsági listán több processzor szerepel. mosolygó smiley
Köszi szépen a választ!

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

12 éve, 10 hónapja és 23 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 23 napja

Ez otthoni gépbe is ajánlatos szerintetek?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profilja