Bemutatkozott az Archos új TV Connect kiegészítője

2013. január 06.
2.3281
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Elsősorban a táblagépeiről ismert Archos az elmúlt napokban bejelentette, hogy ezúttal egy friss fejlesztésű kiegészítővel bővítette ki termékpalettáját.

A gyártó most bemutatkozó újdonsága Archos TV Connect névre lett keresztelve, feladatkörét tekintve pedig nem másra hivatott, minthogy bármilyen hagyományos, HDMI csatlakozóval rendelkező televíziót egycsapásra smart TV-re alakítson át. A szóban forgó termékre gyakorlatilag tekinthetünk egy Android rendszert futtató mini PC-ként is, ami a TV tetejére telepítve képes ellátni feladatait.

Az Archos TV Connect burkolata alatt egy egyelőre közelebbről meg nem nevezett, többmagos SoC (System-on-a-Chip) teljesít szolgálatot, ami az 1,5 GHz-es sebességre lett behangolva, mellé pedig 1 GB rendszermemória és 8 GB flash tárhely csatlakozik. A kínálatban persze megtalálható a HD webkamera, a mikrofon, illetve a microSD kártyaolvasó is.

Az internethez való kapcsolódás Ethernet vagy WiFi megoldáson keresztül valósulhat meg, míg a további csatlakozási lehetőségek között szerepel az USB host és micro USB port, valamint a mini HDMI videokimenet. Az operációs rendszer feladatait a fent említett Google Android 4.1-es Jelly Bean változata látja el.

A készülék vezérlése egy QWERTY billentyűzettel felvértezett távirányító segítségével történhet, amit a játékokhoz a mérnökök még külön gombokkal is elláttak. Az Archos elmondása szerint a TV Connect megjelenésére február környékén számíthatunk, mégpedig 130 dollár körüli áron.

Bemutatkozott az Archos új TV Connect kiegészítője - 2. kép

3 hozzászólás

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 11 napja

Macus - e9lő referencie1k vgnyuak, me9g anne1l is sokkal finomabbak! mosolygó smileyMaimoni - Max megcsine1lja mosolygó smileyKisCukit Manf3 azf3ta is emlegeti, mondta, jf6het me1skor is, jf3l tud legf3bf3l e9pedteni röhögő smileyJavul az idő, re1(d)szabadulunk mi is a fagyidra mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 3 hónapja és 3 napja

Ezt beszerzem, nagyon jó ötlet!

válasz erre

Marduk

12 éve, 3 hónapja és 3 napja

Nem semmi! meglepett smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja