Bemutatkozott a Toshiba új Excite tabletje

2012. január 15.
1.6481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Toshiba elsősorban a tradicionális kialakítású hordozható gépeiről volt ismert, azonban a CES 2012 alkalmával megmutatta, hogy a táblagépek területén is tud figyelemre méltót alkotni.
Advertisement

A gyártó frissen reflektorfénybe állított újdonsága Toshiba Excite X10 típusjelzéssel lett ellátva, és a piacon található legtöbb társához hasonlóan már a Google népszerű Android operációs rendszerét futtatja, azon belül is a legfrissebb 4.0-ás kiadást. A tablet egy mutatós, magnéziumötvözetből készített hátlapot kapott, ám a legfigyelemreméltóbb dolog a mérete, ugyanis alig 7,7 milliméteres karcsúsággal dicsekedhet, amivel el is nyerte "a legvékonyabb tablet" kitüntető címet.

Az 550 grammos táblagép egy 10,1 inches, Gorilla Glass borítású IPS panel köré épül, ami az 1280 X 800-as natív felbontással rendelkezik. Webkamerák közül két darab került beépítésre, amik közül egy 5M pixeles modell a hátlapon, egy 2M pixel felbontású pedig az előlapon kapott helyet. A borítás alatt a Texas Instruments dupla magos, 1,2 GHz-re hangolt OMAP 4430-as központi feldolgozója teljesít szolgálatot, míg az adatok tárolásáról változattól függően egy 16 GB-os, vagy egy 32 GB-os Flash alapú háttértároló gondoskodik.

A hálózati eszközök palettáján egy 802.11b/g/n szabványokat ismerő WiFi modul, és egy Bluetooth 2.1 + EDR adapter szerepel, míg a táblagép külső részén egy microSD kártya fogadására felkészített kártyaolvasó, egy Micro HDMI kimenet, egy mini USB 2.0, valamint egy 3,5 milliméteres fejhallgató csatlakozó található. Az új Toshiba Excite X10 megjelenésére 2012 első negyedévének végén számíthatunk, az árcéduláján pedig az alkalmazott háttértároló kapacitásától függően 529 dolláros (16 GB-os), illetve 599 dolláros (32 GB-os) összeg lesz feltüntetve.


Bemutatkozott a Toshiba új Excite tabletje - 2. képBemutatkozott a Toshiba új Excite tabletje - 3. kép

Advertisement
3 hozzászólás

Vendég

10 éve, 2 hónapja és 20 napja

Biztos hogy nem. Túl nagy az Android hardverigénye...

válasz erre

marco

10 éve, 2 hónapja és 20 napja

Elég komoly BlackBerry PlayBook copypaste, de tény hogy nem néz ki rosszul. De hogy a droidnak 2012 közepén elég lesz-e 1.2 Ghz, na az már kérdéses...

válasz erre

Vendég

10 éve, 2 hónapja és 20 napja

Gyönyörű! Kell!

válasz erre
Advertisement
Minden hír, videó és cikk
CES 2012
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt