Bemutatkozott a Thermolab új LP53 CPU hűtője

2012. november 02.
1.4831
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A koreai illetőségű, hűtési megoldásokra szakosodott Thermolab az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy egy friss fejlesztésű hűtőrendszerrel bővítette ki a termékpalettáját.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság a központi feldolgozók hűtésére lett kihegyezve, az üzletek kínálatában pedig Thermolab LP53-as típusjelzéssel fog felbukkanni. Ahogy azt már a típusjelzése is sejteti, a processzorhűtő alacsony profilú kialakítással gördült le a gyártósorról, így kiválóan alkalmazható HTPC-k (Home Theater PC) és más kisméretű számítógépek esetében is.

A Thermolab LP53 sajnos csak az Intel alapokra épülő konfigurációkba telepíthető, ugyanis a kompatibilitási listáján csak az LGA1155 és LGA1156, valamint az érkező LGA1150-es socketek szerepelnek. Az új CPU hűtő mindössze 100 X 94 X 53 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, ami mellé 410 grammos tömeg párosul.

A processzor felületével egy teljes egészében rézből készített hűtőbordázat érintkezik, amit a hűtési hatásfok növelése érdekében kiegészítettek még két darab hővezető csővel is. A folyamatos légáramlást egy 92 milliméteres, PWM vezérlésű ventilátor biztosítja, ami 1000 RPM és 2000 RPM (+/-10%) fordulatszámok között képes üzemelni, eközben teljesítménytől függően 16 - 27,1 dBA zajszintet produkál.

A most bemutatott Thermolab LP53 szállítását már megkezdte a gyártó, a boltok polcaira pedig várhatóan 50 dolláros árcédulával fog megérkezni.

Bemutatkozott a Thermolab új LP53 CPU hűtője - 2. kép


Bemutatkozott a Thermolab új LP53 CPU hűtője - 3. kép

1 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 4 napja

Tudom, hogy sokan igényesek a gépükre, vagy legalább is igényesebbek, mint én, de mért fizessek plusz 10K-t egy külön hűtőre, ha a CPU-hoz is adnak egyet, ami vélhetően megfelelő hatásfokkal dolgozik. Azt a 10K-t inkább erősebb procira költöm akkor.

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljarDAVE profilja