Bemutatkozott a Sapphire új HD 7950 FleX Edition gyorsítója

2012. június 03.
1.9141
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices Radeon grafikus vezérlőkre szakosodott Sapphire Technology bejelentette, hogy egy újabb, a Radeon HD 7950-es modellre épülő termékkel bővült a termékpalettája.

A most beharangozott újdonság a vállalat FleX családjának legfiatalabb tagja, ami a boltok polcaira Sapphire Radeon HD 7950 FleX Edition típusjelzéssel fog megérkezni. A Sapphire eddigi FleX modelljeihez hasonlóan, természetesen már itt sincs szükség DisplayPort csatlakozású kijelzőre a tripla monitoros Eyefinity konfiguráció kialakításához, helyette elegendő a mellékelt HDMI - DVI adapter segítségével kizárólag DVI portokkal kiépíteni az említett kijelző elrendezést.

A gyorsító megfelelő üzemi hőfokát a vállalat dupla kártyahelyet elfoglaló, Dual-X névre keresztelt megoldása biztosítja, ami két darab nagy teljesítményű ventilátorral, egy méretes hűtőbordázattal, illetve öt darab hővezető csővel van tervezve. A Sapphire Radeon HD 7950 FleX Edition a GCN (Graphics Core Next) architektúrára épülő Tahiti grafikus feldolgozóval van felvértezve, ami 1792 darab Stream processzort, 112 darab textúrázó és 32 darab ROP egységet foglal magában, a rendelkezésére álló 3072 MB GDDR5 VRAM-ot pedig egy 384 bites memóriarendszeren keresztül képes elérni.

Az eddigi paraméterek fényében nem meglepő, hogy a videokártya már gyárilag megemelt GPU órajellel fog megérkezni, ugyanis ezt az értéket a mérnökök 800 MHz-ről 860 MHz-re hangolták át, viszont az előbb említett 384 bites memóriarendszer továbbra is az előírásos 1250 MHz-es valós frekvencián végzi feladatát, ami 5000 MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A különféle kijelzőknek egy Dual-Link DVI, egy Single-Link DVI-D, egy HDMI, valamint két darab mini DisplayPort 1.2 kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik a már jól ismert AMD CrossFireX csatolófelület sem, így igény esetén kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is.

Ahogy az egy korszerű videokártyától elvárható, a felszereltségében természetesen szerepel a teljes körű DirectX 11.1, OpenCL és OpenGL 4.2 támogatás, de a felsorolást az Advanced Micro Devices jól bevált Eyefinity, AMD PowerTune, AMD PowerPlay, a 3D-s megjelenítést garantáló HD3D, valamint a legfrissebb fejlesztésű AMD ZeroCore Power technológiája egészíti ki. Az új Sapphire Radeon HD 7950 FleX Edition várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt semmiféle információt.

Bemutatkozott a Sapphire új HD 7950 FleX Edition gyorsítója - 2. kép


Bemutatkozott a Sapphire új HD 7950 FleX Edition gyorsítója - 3. kép


Bemutatkozott a Sapphire új HD 7950 FleX Edition gyorsítója - 4. kép

2 hozzászólás

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 3 napja

De király az a duplamonitoros cucc

válasz erre

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 3 napja

Dobozon az a kép elég gagyiwtf smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja