Bemutatkozott a PowerColor új HD 7990-es gyorsítója

2013. április 26.
1.6211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A PowerColor a napokban bejelentette, hogy egy új, az Advanced Micro Devices legfiatalabb Radeon HD 7990 Malta modelljére épülő grafikus vezérlővel bővült a termékpalettája.

A PowerColor HD7990 V2 névre keresztelt újdonság az AMD referencia nyomtatott áramkörével gördült le a gyártósorról, így nem is lehet meglepő, hogy a hűtéséről is a standard modellnél már megismert, három darab ventilátorral, és négy darab hővezető csővel megálmodott AMD rendszer gondoskodik. Természetesen a PowerColor vezérlője is két darab, egyenként 2048 darab Stream processzort tartalmazó Tahiti GPU-val lett felvértezve, amik mellé egy-egy 384 bites memóriainterfészen keresztül 3 GB GDDR5 VRAM-ot csatlakoztattak.

A vállalat szakemberei az órajelek frontján sem változtatott semmit, ugyanis a két darab grafikus feldolgozó alapsebességét 950 MHz-re hangolták be, amihez 1000 MHz-es maximális órajel társul, a 6 GB-os, 2 X 384 bites memóriarendszer pedig a 6000 MHz-es effektív teljesítményen végzi feladatait.

A különféle kijelzőknek a nyomtatott áramkör végén felsorakozó egy Dual-Link DVI-I, valamint négy darab mini DisplayPort videokimenet biztosít csatlakozási lehetőséget. Az új PowerColor HD7990 V2 várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre sajnos nem érkezett információ.
1 hozzászólás

badam10

7 éve, 6 hónapja és 17 napja

Hűtése meg van oldva rendesen

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaWickedSick profiljaManiac profilja