Bemutatkozott a PoV új GTX 680 TGT UltraCharged gyorsítója

2012. május 24.
1.3541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia GeForce grafikus vezérlőkre specializálódott Point of View a tegnapi nap folyamán bejelentette, hogy a TGT-vel való együttműködésének eredményeként egy új fejlesztésű videokártyával gazdagodott termékkínálata.

A frissen beharangozott gyorsító az nVidia GeForce GTX 680-as modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Point of View GeForce GTX 680 TGT UltraCharged típusjelzéssel fog felbukkanni. A megfelelő üzemi hőfokot a nemrég elrajtolt GTX 680 EXO Edition esetében alkalmazott, tripla kártyahelyet elfoglaló, három darab ventilátorral tervezett Arctic Cooling hűtőrendszer biztosítja.

A Point of View GeForce GTX 680 TGT UltraCharged a 28 nanométeres gyártástechnológiával született GK104-es grafikus processzorral van felvértezve, ami nem kevesebb mint 1536 darab CUDA egységet vonultat fel, a 256 bites memóriainterfészen keresztül pedig 2048 MB GDDR5 VRAM-ot képes elérni. Ahogy azt a vállalat TGT modelljeitől megszokhattuk, természetesen már az újdonság órajelei is búcsút intettek az nVidia referenciaértékeinek, ugyanis a Kepler grafikus feldolgozó alapsebességét a mérnökök 1006 MHz-ről 1110 MHz-re hangolták át, így a boost maximum is 1176 MHz-re emelkedett, viszont az előbb említett 256 bites GDDR5 memóriarendszer továbbra is az előírt 6008 MHz-es effektív frekvencián üzemel (1502 MHz-es valós teljesítmény), és ez 192 GB/s-os memória sávszélességet eredményez.

A hátlapra telepített portok kiosztása megegyezik az alapmodellnél látott sémával, vagyis a kínálatban két darab Dual-Link DVI, egy HDMI, illetve egy DisplayPort 1.2 kimenet képviselteti magát, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik még az nVidia SLI interfész sem, így igény esetén könnyedén kialakítható akár a háromutas grafikus konfiguráció is. A működéshez szükséges plusz energiát egy hat-, valamint egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja.

A most bemutatott gyorsító képességei között természetesen szerepel a teljes körű Shader Modell 5.0, DirectX 11 és OpenGL 4.2 támogatás, amiket az nVidia jól ismert PhysX, CUDA, 3D Vision Surround, PureVideo HD, illetve a legfrissebb fejlesztésű Adaptive V-Sync és TXAA élsimítás technológiája egészít ki. Az új Point of View GeForce GTX 680 TGT UltraCharged már megjelent a nagyobb külföldi webáruházak kínálatában, az árcéduláján pedig 570 euró körüli összeg van feltüntetve.
1 hozzászólás

badam10

6 éve, 10 hónapja és 10 napja

Fele ennyi pénzért vettem anno videókártyát és elfutott rajta minden..

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljarDAVE profiljamarco profiljaMitüzenarádió profilja