Bemutatkozott a megújult Apple MacBook Pro

2012. június 13.
1.6001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elmúlt napok folyamán az Apple bemutatta a megújult, 15 inches Apple MacBook Pro hordozható gépét, ami a ráncfelvarrás eredményeként immár frissített konfigurációval, átdolgozott megjelenéssel, illetve Retina kijelzővel büszkélkedhet.

Az újjászületett noteszgép 358,9 X 247 X 18 milliméteres méretekkel dicsekedhet, ami mellé alig 2,02 kilogrammos tömeg párosul. A rendszer egy 15,4 inches, LED háttérvilágítású IPS panellal van felszerelve, ami a 220 DPI-s pixelsűrűség mellett a 2880 X 1800-as felbontást kínál.

A képernyő keretében egy 720p felbontású webkamera, valamint egy mikrofon kapott helyet. A 15 inches Apple MacBook Pro kétféle Intel Ivy Bridge központi feldolgozóval rendelhető, mégpedig egy 2,3 GHz-es, valamint egy fürgébb, 2,6 GHz-es modellel. Az előbbi processzorhoz a vállalat egy 256 GB-os, míg az utóbb említett társa mellé egy 512 GB kapacitású szilárdtest-meghajtót kínál, viszont a DDR3-as memóriarendszerük egységesen 8 GB 1600 MHz-es RAM-mal van feltöltve.

A képi megjelenítésért a processzorokba integrált Intel HD Graphics 4000-es chip, valamint az nVidia 1 GB-os GeForce GT 650M diszkrét grafikus gyorsítója által alkotott páros felel. A hálózati eszközök listáján egy 802.11a/b/g/n szabványokat ismerő WiFi modul, és egy Bluetooth 4.0 adapter sorakozik fel, a Gigabit Ethernet pedig Thunderbolt porton keresztül, egy külön rendelhető adapter segítségével vehető igénybe.

A laptop külső részén található egy SDXC formátum kezelésére felkészített kártyaolvasó, egy HDMI videokimenet, egy MagSafe 2 port, két darab legújabb generációs USB 3.0, két darab 10 Gb/s-os tempóra képes Thunderbolt, illetve a beépített audiorendszer fejhallgató csatlakozója, de felhozatal a kiegészítőként beszerezhető Thunderbolt - FireWire átalakító segítségével tovább is bővíthető.

A hivatalos adatlap szerint a noteszgép akkumulátora vezetéknélküli kapcsolat esetén hét óra folyamatos üzemidőt, vagy 30 nap készenlétet képes biztosítani. A megújult 15 inches Apple MacBook Pro már megrendelhető az Apple Online Store-on 2.199 dolláros indulóáron.
1 hozzászólás

MrBuldika

12 éve, 10 hónapja és 20 napja

Külsőre nemigazán változott, csak ne kerülne ennyibe szomorú smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja