Bemutatkozott a megújult AMD Radeon HD 7750

2012. augusztus 10.
1.4621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A tegnapi nap folyamán az Advanced Micro Devices minden különösebb hírverés nélkül egy újabb grafikus vezérlővel bővítette ki a termékpalettáját.

A most bemutatkozó újdonság személyében nem egy új fejlesztés eredményét köszönthetünk, hanem a gyártó korábbi Radeon HD 7750-es modelljének átdolgozását. Az újjászületett videokártya immár egy új tervezésű nyomtatott áramkörre épül, ami leginkább a HD 7770-es társánál alkalmazott megoldásra hasonlít. A gyorsító tápellátását is megerősítették a tervezők, ugyanis az eddig alkalmazott kétfázisú rendszer immár háromfázisúra hízott, viszont a memóriarendszert továbbra is egyetlen fázis táplálja.

A megfelelő üzemi hőfokot ez esetben is az AMD dupla kártyahelyet elfoglaló referencia hűtőrendszere biztosítja. A szóban forgó AMD Radeon HD 7750 természetesen továbbra is a 28 nanométeres Cape Verde Pro grafikus processzorral van felvértezve, ami 512 darab Stream processzort magába foglaló 8 CU-t (Compute Units), 32 darab textúrázó és 16 darab ROP egységet tartalmaz, a 128 bites memóriainterfészen keresztül pedig 1024 MB GDDR5 VRAM-mal képes operálni.

A vállalat mérnökei a GPU sebességét is megváltoztatták, ugyanis annak referenciaértékét 800 MHz-ről 900 MHz-re módosították, vagyis az új felépítés szerint legyártott alapmodellek már ezen az értéken végzik feladataikat. A GPU-val ellentétben az előbb említett 128 bites GDDR5 memóriarendszer továbbra is a már megszokott 1250 MHz-es valós frekvencián üzemel, ami 5000 MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A portok kiosztásán az AMD nem változtatott, tehát a különféle kijelzők számára a nyomtatott áramkör végén felsorakozó egy DVI-I, egy HDMI 1.4a és két darab mini DisplayPort 1.2 kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget.

A gyorsító természetesen továbbra is rendelkezik teljes körű DirectX 11.1, OpenGL 4.2 és OpenCL támogatással, amiket az Advanced Micro Devices már jól megszokott Eyefinity, Stream, AMD PowerPlay, AMD PowerTune, a térhatású megjelenítésért felelő HD3D, valamint a legújabb fejlesztésű AMD ZeroCore Power technológiája egészít ki. A megújult AMD Radeon HD 7750 várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre nem érkezett információ.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 6 hónapja és 7 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Shade profiljagery1113 profiljaManiac profilja