Bemutatkozott a HIS új 7970 X gyorsítója

2012. augusztus 17.
1.7741
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismer Hightech Information System bejelentette, hogy újabb modellel bővítette ki a videokártyáinak termékpalettáját.

A frissen beharangozott újdonság az AMD Radeon HD 7970 GHz Edition termékére épül, az üzletek kínálatában pedig HIS 7970 X típusjelzéssel fog felbukkanni. A vezérlő már egy teljesen egyedi tervezésű nyomtatott áramkörre építkezik, ami egy 20 fázisú tápellátással lett felvértezve. A megfelelő üzemi hőfokot a vállalat dupla kártyahelyet elfoglaló, IceQ X2 névre keresztelt hűtési megoldása biztosítja.

Az új videokártya nyomtatott áramkörére a 28 nanométeres gyártástechnológiával született, GCN (Graphics Core Next) architektúrára épülő Tahiti XT2 grafikus feldolgozó lett telepítve, ami 2048 darab Stream processzort magában foglaló 32 Computing Units-ot, 128 darab textúrázó, 128 darab Z/Stecil ROP és 32 Color ROP egységet tartalmaz, a 384 bites adatsínen keresztül pedig 3072 MB GDDR5 VRAM-ot képes elérni.

A megerősített felépítés ellenére a gyorsító órajelei az AMD ajánlása szerint lettek behangolva, vagyis a GPU sebessége 1000 MHz-ben lett meghatározva, méghozzá 1050 MHz-es boost maximum mellett, a fent említett 384 bites GDDR5 memóriarendszer pedig szintén a HD 7970 GHz Edition számára előírt 1500 MHz-es valós frekvencián végzi feladatait, ezzel 6000 MHz-es effektív teljesítményt, illetve 288 GB/s-os memória sávszélességet biztosítva. A működéshez szükséges plusz energiát két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja.

A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen felsorakozó négy darab mini DisplayPort, egy HDMI és egy DVI videokimenet kínál csatlakozási lehetőséget, a nyomtatott áramkör AMD CrossFireX csatolófelületének köszönhetően pedig lehetőség van akár a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítésére is.

Akárcsak a standard HD 7970-es modell, természetesen az új gyorsító is rendelkezik teljes körű DirectX 11.1, OpenGL 4.2 és OpenCL támogatással, amiket az Advanced Micro Devices már jól megszokott Stream, Eyefinity, AMD PowerPlay, AMD PowerTune, a térhatású megjelenítést garantáló HD3D, valamint a legújabb fejlesztésű AMD ZeroCore Power technológiája egészít ki. Az új HIS 7970 X várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt semmiféle információt.

Bemutatkozott a HIS új 7970 X gyorsítója - 2. kép

1 hozzászólás

badam10

11 éve, 7 hónapja és 12 napja

Minden 5. oldalon lehet egy ilyet olvasniröhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja