Bemutatkozott a Gigabyte új GB-TCD mini PC-je

2012. szeptember 13.
2.7901
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Gigabyte Technology a napokban bejelentette, hogy ezúttal egy friss fejlesztésű mini PC-vel bővítette ki a termékpalettáját.

Az újonnan beharangozott számítógép az Intel Cedar Trail platformja köré lett tervezve, a boltok polcaira pedig Gigabyte GB-TCD típusjelzéssel fog megérkezni. Az újdonság személyében lényegében egy barebone rendszert köszönthetünk, vagyis az apróságot a gyártó rendszermemória, háttértároló, és operációs rendszer nélkül szállítja, így ezek beszerzése és telepítése a felhasználó feladata marad.

A konfiguráció helyigényére nem lehet panasz, ugyanis a komplett PC mindössze 245 X 180 X 40 milliméteres méretekkel dicsekedhet. A számítógép a gyártó M5NM1CI típusjelzésű alaplapja köré lett tervezve, ami nem meglepő módon az Intel NM10 Express chipkészlettel lett felvértezve, mellé pedig az Intel dupla magos, 1,86 GHz-re hangolt Atom D2550-es központi feldolgozóját telepítették a mérnökök.

A rendszermemóriának egy darab SO-DIMM aljzat áll rendelkezésre, így ennek köszönhetően akár 4 GB DDR3 RAM is beépíthető. A videorendszert az Intel processzor integrált Graphics Media Accelerator X3650-es chipje alkotja, az adattárolónak pedig egy SATA II port kínál csatlakozási lehetőséget. A konfiguráció mSATA és Mini-PCIe bővítési lehetőségekkel is el van látva.

A számítógép felszereltségéből persze nem hiányzik a Gigabit Ethernet kontroller, illetve a többcsatornás HD audiorendszer sem. A külső részen található egy több formátum kezelésére felkészített kártyaolvasó, egy HDMI és egy hagyományos D-Sub VGA videokimenet, nyolc darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, egy optikai SPDIF, valamint az előbb említett hangkártya csatlakozói. Az új Gigabyte GB-TCD várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt információt.

Bemutatkozott a Gigabyte új GB-TCD mini PC-je - 2. kép


Bemutatkozott a Gigabyte új GB-TCD mini PC-je - 3. kép

3 hozzászólás

Vendég

12 éve, 7 hónapja és 8 napja

Csinos. Jól mutathat minden asztalon. Nekem mondjuk borsosoak ezek a minipc-k...

válasz erre

Raiden

12 éve, 7 hónapja és 8 napja

A nagy képekért + még egy teccik,jó kis cucc,rá kell tolni egy linuxot,és tökéletes lesz.

válasz erre

Vendég

12 éve, 7 hónapja és 8 napja

Jóóóóóóól néz ki!mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja